27 Ağustos 2013 Salı

geri dönüşüm, geri dönüşümle olsun :)

Uzun bir aradan sonra merhaba;
Hayatımın gidişatı, çok sistemli olmasa da  arada bir yayın hazırlayabileceğim boyuta geldi nihayet. Bugün göstermek istediğim bir geri dönüşüm projesi. Eskisi olmayanın yenisi olmaz düsturuna farklı bir yorum olarak eskiden yeni ortaya çıkarma işi. Çoğu zaman bu projeleri DIY olarak adlandırsak da aslında tüm dikişlerimiz birer DIY, bu iş ise gerçek bir geri dönüşüm. Acemiliğimin ve aceleciliğimin izlerini taşısa da sevdiğim bir çalışma oldu bu koca gömleğinden dönme bluz.
 


Çok detayı olmayan, hızlıca ortaya çıkarılabilecek bir bluz. Kocamıza ait, renk ve dokusunu sevdiğimiz ancak yakası yıpranmış bir adet gömleğin kollarını ve yakasını komple çıkarmakla başlıyoruz, yan dikişlerden bedenimize göre daraltma yapıyoruz, tam oturtma ön ve arka penslerle biçimleniyor. yaka ve kol yuvasını incecik verev biyelerle çeviriyoruz bu biyeleri yandan çıkan parçalarla ya da yakadan falan kullanıyoruz ki kol parçalarını bol bol ön hareket için kesebilelim. Fotoğraflardan anlaşılacağı üzere kolları yakın boylarda kareler halinde kesip olduğu gibi kenarları açık halde ön parçalara dikiyoruz. Böylece çakallığımızı kullanarak düğme- ilik bize göre ters olsa da dışarıdan bakınca anlaşılmaz hale geliyor :)



Umuyorum ki yakın zamanda tekrar dikiş dikebileceğim, özledim...

 Sevgiler :)

Mühim açıklama: Bluzunuzu dikin, tadını çıkararak temiz temiz giyinin, sonra kaldırın atın çünkü yıkandıktan sonra ütülerken ömrünüzden gidiyor. Benden söylemesi sonra bana saydırmayın ütü masası başından!
 Şaka bir yana ütüsü gerçekten oyalayıcı oldu o minik parçaları tek tek açarak falan aman aman!  :)

11 yorum:

  1. Vayyyy...Hem çok şık hem de çok kolay...Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bluz harika olmuş.. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim... yorumlarınız beni çok mutlu ediyor :)

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş olmuş ,Artık eşlerin gömleklerine hücum :).Bu arada yeni dikiş blogları keşfetmeye bayılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık kullanmayacağını net olarak ifade ettirin derim, üzerinizde görüp dolapta bulamayınca sıkıntı çıkmasın aman :P

      Sil
  5. çok hoş olmuş gerçekten

    YanıtlaSil
  6. Süper fikirmiş:) Kocamın gömleklerine dalasım geldi valla:) Hatta gelmiş ve henüz gitmemişken, gidip dolaba bir bakayım bari...

    YanıtlaSil
  7. Bluz harika,ayakkabılara da bayıldım::))

    YanıtlaSil