24 Eylül 2013 Salı

Birlikte dikiyoruz... ben yan bastım :)

    Çok güzel geçecek, anılarımızda yer edecek kadar hareketli bir hafta diliyorum;

Mirayın Bohçası bloğunun ev sahibeliğini yaptığı Eylül ayı Birlikte Dikiyoruz Etkinliği heyecanla katılmak istediğim bir projeydi bahsetmiştim. Cumartesi sabahı uyandığımda ısınma turu olsun diye bu yazımda bahsettiğim tshirtle güne başladım. Ardından aldım elime Burda eylül sayısını, geçtim kumaşlarımın karşısına bir ona baktım, bir buna baktım... yok hiç bir kumaş hiç bir modelle çakışmadı. Ama kararlıyım da dikilecek! Miray tüm asaletiyle bir modele karar vermedi ve kim ne isterse diksin dedi ya, ben de iyice abarttım derginin sayısını da istediğim gibi seçtim :) Sonuçta o da burda bu da burda, ay 9 yerine yıl 99  olsa ne fark eder değil mi ama!  Sözün özü; ayağım kaydı, çamura yattım demeden, ben 99/ mart sayısından bir bluz diktim.



Kırık beyaz- dore çizgili triko kullandım, tembellik ve kumaşın rahatlığı bir araya gelince kalıp da çıkarmadım, pafta üzerinde doğrudan biçtim. Çizgiler takip etsin diye ön parçayı üzerine koyarak arkayı da biçtim.



Omuzları esneme yapmasın diye ince saten kurdela ile birlikte diktim, fotoğrafı yok bu ayrıntının, yan dikişleri kapatmadan önce kolları gövdeye birleştirdim.


Kollar  ve bedenin yanlarını  tek seferde kapattım, dikişlerin tamamını 2.5 dikiş genişliğinde zig-zag dikişle temizledim, etek ucu ve kol ağzını 5 cm kadar içine bastırdım.


Yaka için kumaşı enden kullandım,

  
Yakanın birleşme yerin arka ortaya getirdim, bitmiş hali böyle oldu;

Kolların duruşunu sevmedim, etek ucu ve kol ağzına 1.5 cm kalınlığında lastik geçirdim. Zaten doreler, simler biraz spor bir şeyler istiyordu. Eşofman üstü havası verdim sanıyorum, jeanlerle birlikte kullanılabilir bir üst oldu.
 



Dikiş periniz hep yanınızda olsun ! Sevgiler :)

5 yorum:

  1. Çok güzel olmuş...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim hanımlar :)

    YanıtlaSil
  3. Aa çok hoş olmuş gerçekten çok pratik anlatmışsınız teşekkürler.Takibe alıyorum sizi:)banada beklerim sevgileer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlatımımdan memnun kalmanıza sevindim çünkü anlatabilme konusunda eksiğim olduğunu düşünüyordum, teşekkürler :)

      Sil