21 Eylül 2013 Cumartesi

kaşkorsenin dönüşü/mü


     Merhaba;
    Hani bazı geceler rüyada bir kelimeye takılıp dururuz ya, döner durur aynı kelime rüya boyunca. Bazen anlamlı ve yerli yerinde olsa da çoğu zaman anlamından bambaşka bir halde kullanılır rüya içinde.
     Kaşkorse benim rüya kelimem oldu geçen sabah, uyandığımda ise anlamı hakkında tereddüt yaşadım ve sözlüğe baktım: "ön ve arka yüzü aynı görünümlü, enine yüksek esneme kabiliyetine sahip, ribanadan farklı olarak boyuna daha geniş çizgileri olan örme kumaşlardır. genellikle bayan üst giyiminde kullanılır. örgü karakteri olarak ribana ile aynıdır, tek farkı iğne çıkartılarak boyuna çizgiler belirginleştirilip kalınlaştırılır. lycra kullanarak esnekliği ve geri toplama özelliği geliştirilir."  Bildiğin fanila işte :)

      Dolabımda çok eskiden kalmış dokusunu sevdiğim için elden çıkarmadığım ama hiç de giymediğim kaşkorseyle ilgilenmek için bu bir işaret olmalıydı. Uzun zamandır bir şey dikmedim hem ısınma olsun dedim.




1. kesilecek kısımlar,
2. alt ucundan kesip ikiye katladığım 2 cm eninde şerit, yaka ve/veya kol ağzının açık ucu aynı yönde olacak şekilde zig-zag dikiş. Şerit esnetilerek dikilecek.
3. dikişten sonra kol ağzı görünümü.
4-5 anlatamam görmen lazım !  :)  yaka çevirmesi bitmiş, kol üzerindeki işlemin fotoğrafı olduğunu belirterek anlaşılmasını kolaylaştırayım. 

Ve sonuç; dolap beklemekten kurtulup faniladan tshirte terfi edilmiş ve ben nihayet yeniden makine başına oturmuşum. Bana göre başarılı :)






Posted by Picasa

9 yorum:

  1. Harikasınız ya. İki fotoğrafı yanyana görsem kesinlikle anlayamazdım .

    YanıtlaSil
  2. hazırlardan daha güzel olmuş:) ah şu dikişli rüyalar. biçilmek için bekleyen modeller, dikmeyi hayal ettiğim elbiseler, uyurken bile rüyalarımızda bu dikiş aşkı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Merve Hanım, kesinlikle benzer durumdayız :)

      Sil
  3. hiç belli bile değil tebrikler :)
    bende beklerim http://porsukcilli.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten süper olmuş.Bu tarz penyelerime ben de bakayım...Öyle bir heves geldi aniden.Elinize sağlık.Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu heves de gelince ne güzel sonuçlar çıkıyor, hiç kaçmadan bak bakalım :)

      Sil
  5. gerçekten harika olmuş canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil