17 Kasım 2013 Pazar

fragman sonrası asıl gösterim: pembiş çiçekli kalem etek

 

     Merhaba; selam ve sevgilerimle birlikte güzel bir pazar diliyorum :)


   Artık üretim amacı döşemelik midir perdelik midir bilemem. Ben aldım, eteklik oldu!
Yok yok o kadar değil :) pamuk saten denilen şey galiba bu kumaş. Mat görünümlü, biraz enine elastik. E o esneme kabiliyetinin bana verdiği yetkiyle yırtmaçsız çalıştım. Biz buna kalem etek diyoruz ya, böyle tok kumaşla da kitap gibi oldu valla! Sevdim mi tam severim, yere göğe koyamam farkettiğiniz gibi  :)


Aslında hedef bir Çin elbisesi (cheongsam dress) dikmekti, pembe biyelerle falan tam da olmak üzereydi ama yanlışlıkla hakim yaka yapamayacak kadar oymuşum yakayı , toparlayamadım.  


     Toparlayamayınca kestim ortadan. Beline pervaz çevirdim. Yandan gizli fermuarlıydı, hiç değiştirmedim fermuarı da kestim. Astarsız bitirdim. 


     Kalem etek olarak da çok severek kullanıyorum ama aklım hala elbisede. Benzeri bir kumaş bulur bulmaz tekrar deneyeceğim. 
     Fragman yayınımda ilk 2 tahminde Özlem hanım kalem etekle, Müge hanım da elbise ile  nokta atış yapmışlardı. Demek ki kumaş/ model uyumumuz doğru olmuş :) Tekrar teşekkür ediyorum tüm yorumlar için.
     Dikiş periniz yanınızda olsun!
     Sevgiler :)

28 yorum:

  1. Huuu huuu çok güzel ve havalı olmuş. Ayakkabılarınazada bayıldım ;) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, ayakkabılarım benim de gözdelerim hala :)

      Sil
  2. Eteğe ayrı bayıldım ayakkabıya ayrı bayıldım :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, ayakkabılarımı da her giydiğimde ben bile dönüp dönüp bakıyorum :))

      Sil
  3. Ben bu yaz bu pamuk satenden kalem eteklere resmen bulandım ama doymadım sizinki enfes olmuş yine özendim şimdi ööfff

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) ne güzel demişsiniz, ben de doyamadım! :))

      Sil
  4. Çok çok beğendim çok yakışmış güzel günlerde giyin inşallah. :)

    YanıtlaSil
  5. Vay vay vay vay vaaaay. Bir etekten çok daha fazlası olmuş. Bazan böyle oluyor. Belki elbise olarak bu kadar güzel olmayacaktı. Ellerine sağlık canım. Güle güle, havalı, havalı giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili meslektaşım :)

      Sil
    2. Aaaa, eczacı olduğunu bilmiyordum. Bir kaç eczacı daha var blogdan tanıdığım. Sevgili Gülsüm Güven Tuncer ablamız, sevgili funda-moda.blogspot.com, bir tane de blogcuda vardı ama artık faal değil, farmakolojist galiba bloğunun adı. Ben devlet hastanesinde çalışıyorum. 6 yıl serbest eczacılık da yaptım. Şimdi khk oluşturuldu ya, geçici görevle stok koordinasyon birimindeyim. İşler ne zaman azıttı, dikiş benim kaçış noktam oluyor. Dün de yeğenime bir etek diktim:)) Bu aralar işlerin stresi bana dikilmiş parçalar olarak geri dönüyor..

      Sil
    3. Ben eski yazılarınızda görmüştüm, mesleki bir konuda "Ankara'da oturdukları yerden karar verenler" gibi bir tabir, o zaman daha bir ilgimi çekmişti bloğunuz. O bahsettiklerinizden biri olarak ;)

      Sil
    4. Oooo, Ankara'da oturduğu yerde oturan can dost:) Sizin de sistemin bir dişlileri arasında ezildiğinizin farkındayız. Ama bilirsin ki teoride tutan şeyler pratikte her zaman tutarlı olamayabiliyor. Biz çok kulak çınlatırız taşrada. Emin ol ki, sizler de gelseniz Ankara'yı çok çınlatırsınız. Çünkü buralarda bir de kraldan çok kralcılar bulunuyor, kısıtlı imkanlarla sınırsız arzular aynı potada buluşamıyor:) Ama en kötüsü eski SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devrolduğu dönemdi. O kabus günleri atlattık ya, hepsinin üstesinden geliriz gibime geliyor. Çoklukla da istenilenlerin mantıksızlığı yoruyor. Allah aşkına, sene sonu ve ihale süresinin sonu gelmiş, malı alsan 60 gün barajını geçeceksin, almasan ihale süreci sona ermemiş, mal alınabilecek mi, alınamayacak mı belli değil yoka gireceksin? İhaleyi zamanında yapmayı elbette akıl edebiliyoruz da, öyle atılan taş her zaman gediğine gelmiyor, sancılı bir süreç:) Kalite desen ayrı bir hava:) O zaman naapıyoruzzz? Ankara Ankara güzel Ankaraaaa!
      Yakınmalarımla ilgili birimlerdeysen durumlardan haberdarsındır zaten. Ama biliyoruz, sizlerin de yapacak bir şeyiniz olamayabiliyor. Bu arada diğer meslektaşlarımıza da çoook selamlar (valla en hakikisinden selam, artık o kadar da kötü değiliz) gönderiyorum. Bazan eğitimler falan oluyor, Afyonkarahisar tüm yolların birleştiği yer malum:) Tüm Türkiye'yi Antalya'ya toplamanın anlamı yok, bekleriz. Ayrıca her şekilde de bekleriz. Selamlar, sevgiler.

      Sil
    5. KHK kurulduğunda ben geçmedim, yani artık hastanelerle ilgili birimde değilim ama arkadaşlara selamınızı iletirim :) Her yeni oluşumun başlangıç süreci mutlaka sıkıntılar içeriyor. Büyük resme odaklandığınızda, sahanın bir kısmında yaşanabilecek sıkıntıları yok saymak icap ediyor. Huzur içinde işlerimizi yapabilmek dileğiyle, sevgiler, saygılar :)

      Sil
  6. Gerçekten diktiklerinizin hepsi ayrı güzel oluyor. Bu da harika, hele bir de yakıştırıp kombinliyorsunuz ya işte o hepsinden güzel .'Tarz 'sınız vesselam. güle güle giyin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel hissettirdiniz bana, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Kalem etek sahane olmus.Gule gule giyin. Ama ilk yorumda tutturmak, o da baska bisey ;) Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, ilk yorumda görünce çok hoşuma gitmişti zaten. Sevgiler karşılıklı :)

      Sil
  8. çok çok güzel olmuş
    ama bunu taşımak da büyük marifet bana göre :)
    maşallah
    ben kemer yerine metalik düz bir kemer görmek istedim nedense
    bir dahaki sefere öyle giysende sevindirsen şu garibi :D

    tekrar ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, en kısa zamanda bir de dediğiniz gibi fotoğraflarım tabii ki :)

      Sil
  9. Çok güzel olmuş,10 numara..Ellerinize sağlık güle güle giyin::))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağ olun, insanın emeğinin beğenilmesinden daha güçlü motivasyon yok galiba :)

      Sil
  10. Blogunuzu bugün keşfettim dikişle ilgili arama yaparken. Bende dikiş konusunda çok yeni bir çaylak olarak şu an güzel dikişlerinizi inceliyorum. Yorum yapmadan geçemedim, hem zevkli hem de başarılısınız bu konuda. Umarım o aşamalara gelmeyi beceririm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, takibe aldım ben de sizi.Birbirimizden öğrenerek gelişiyoruz :)

      Sil