18 Ocak 2014 Cumartesi

yelek



 Merhaba;


Yoğun geçen bir haftanın sonuna nihayet geldik. Hafta içi bir türlü ayarlayıp yayın hazırlayamadım. Bugün de sabahın erken saatlerinden bu yana picasadan fotoğraf aktarmaya çalışıyorum, olmuyor. Picasa3 indirdiğimden bu yana bloggerda yayınla butonum işe yaramıyor. Bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum. Zaten google+ la da aram hiç iyi değil ama oradan aktarmalı ancak bloğa taşıyabildim fotoğrafları.



Yeleğimin kalıbı burda dergisi aralık 2012 sayısından. Ben cepleri yapmadım. Tela kalmamıştı, kumaş zaten kalın dokuma. Telasızken o cebe bulaşmak akıl karı değildi. Üşendim de tamam, evet :))


manto için diktiğim seyyar yakayı yelekle de kullanabiliyorum. Bu arada yakayı tutturmak için yakaya örme brit ilikler yapıp mantoda karşılıklarına düğme dikmiştim  ama giyip çıkarırken mantodaki düğmeler saçlarıma takılıyor, söktüm ben de geri. Henüz yeni bir işlem yapmadım ama çıt-çıtla içten tutturmayı düşünüyorum. Takılmaz diye düşündüm çıt-çıt, deneyelim bakalım.


Etek uçları, telasız olduğundan jilet gibi durmuyor tabi.


Pervazı ütülerken çok az öne çekerek ütüledim. İnce biye varmış gibi duruşu gözüme daha güzel göründü. Tahmin edeceğiniz üzere, önce kötü ütülemekten oluşan durumun, fırsata çevrilmiş hali bu :)


Düğmeler, mantoyla aynı düğmenin bir boy küçüğü. Mantonun parçalı iliklerinde zorlanınca bunda sadece makine marifetiyle ilikleri açtım.


Arkadan görüntüsü de böyle işte. İki pensle bedene oturuyor. Şimdi sırada, geçen yıl, tam bir acemi cesaretiyle diktiğim manto var. "Bunları yapmayın!" uyarısıyla gelecek yazısı :)


Dikiş periniz yanınızda olsun! Sevgiler :)

12 yorum:

  1. Günaydın, uyaran başka arkadaşlar olmuştur belki ama bende haber vereyim, resimleriniz gözükmüyor sanırım aktarmada da sorun olmuş. Konu hakkında bilgim yok keşke olsaydı :)) Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, uğraşmaya devam edeyim o zaman :)

      Sil
    2. Tamamdır ve çok şık olmuş:) Güzel günlerde giyin...

      Sil
    3. tekrar teşekkürler :))

      Sil
  2. çok beğendim çok güzel olmuş,bu yeleğin olduğu sayı bende var görmüştüm ama kolları var diye es geçmiştim, nasıl olsa başka bulurum diye ama sizin üstünüzde çok hoş görünüyor dikmeye karar verdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, kesin dikin, duruşu çok havalı bir yelek. Gerçi ben kumaş yelek zaten severim ama kalıp güzel gerçekten. O kollu modeli de içine gömlek gibi ayrıca dikmeyi düşünüyorum.

      Sil
  3. ellerinize sağlık bayıldım çok yakışmış hatta süper durmuş üzerinizde...

    YanıtlaSil
  4. Walla banada ilham kaynağı oldunuz. Kollarından ötürü bende pek alıcı gözüyle bakmamıştım. Madem kalıp güzel diyorsunuz bende deri olarak dikmek niyetindeyim. Aslında hemen vazgeçiyoruz birde farklı gözle bakmak lazım kalıplara, ne güzel yelek dikmişsiniz. Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, deri çok iyi fikir, çok güzel olur bence de. Çok fazla detay da yok rahat dikiliyor. Hadi dikin de paylaşın bir an önce, kolay gelsin :)

      Sil
  5. Harika dikiyorsunuz ,yaptığınız değişiklikler ve kombinleriniz de öyle , çok güzel olmuş yine. güle güle giyin, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siz de harika motive ediyorsunuz. Yorumları okudukça içimdeki ses, kapat bilgisayarı yürü git dikiş odasına diyor. Ama hala fotoğraflar-picasa- blog kördüğümünde boğuşuyorum. Teşekkürler :))

      Sil