26 Haziran 2014 Perşembe

krokodil takım


Merhabaaa!!!
Yaz, güneş, sıcak missss :))
Bana göre bu kadar harika bir günde, yine benim için harika olan bu takımım yaraşır. 


Kumaşı görür görmez resmen vuruldum. Rengi, en doğru son fotoğrafta görülüyor, kına yeşili gibi ve üzerindeki desenler gri. Keten cinsi. Yalnız bu arada, benim kumaşı uzaktan görüp kilitlendikten sonra hızla  o tarafa yönelmem, bunu fark eden görevlinin; "işkembe desenli"ye bakacaksınız değil mi? demesi :)
İşkembeyi duyan benim bir anda duraklamam ve kendi kendime; "ne işkembesi bee! krokodil o!" diyerek hedefe varmam... Tüm bunlara tanık olan kocamın, aklımdan geçenleri bile tahmin ederek kenardan kıs kıs gülmesi. Keten bir yana, kumaşımın asıl olayı budur :)

Ama cidden ne işkembesi ayol, bildiğin krokodil bu! İşkembe diye desen mi olur, içinde "işkembe" geçen bir kumaşı kim alır ki? Neyse, ben aldım, ama bu krokodil!  :)

Ceket için mantomun kalıbını kullandım. kasım 2006 burdasından. Ama çok büyük oldu ceket yapınca, neredeyse tamamını dikiş paysız biçsem olurmuş. Her dikişi küçülterek yeniden diktim. Tam istediğim görünüm oldu sonunda. Astarsız bir ceket, yazlık,baharlık bir kumaş olduğu için astar da çalışmadım. İç dikişleri koton biye ile temizledim. Önceki yayınlarda keten ceketlerin iç fotoğrafları vardı, bunun içini fotoğraflamamışım. Diğerleriyle aynı :)

Pantolon içinse bu yayındaki ve bu yayındaki pantolonların kalıbını kullandım.. Ana kalıp yandan fermuarlı olanı kullandım ama fermuarı öne almak için diğer kalıptan faydalandım. Beline dümdüz kemer yaptım. Bluzu da ben diktim, bir numarası yok, ceketin içinde kalacağı için pens bile yapmadım. Bluzun kumaşı ipek, aynı renk hazır koton biye ile yaka ve kol evine pervaz çevirdim.


Ceketin kapaması için böyle bir şey yaptım.


Kol uçlarında metal dişli küçük fermuarlar var. Pantolonun paçalarına da yapacaktım ama sıkıldım yapmadım. Fermuarlar duruyor, belki bir gün eklerim. Buna ben bile inanmadım ya! :) Çok gayretli çalışma aşamasından tembelleşmeye geçmem için hiç bir süre gerekmiyor, bir anda hoop! yeter bu kadar hadi! diyebiliyorum.


Dedim bile ;)
Dikiş periniz yanınızda olsun! Sevgiler :)

30 yorum:

  1. Valla ne desem bilemedim, bu iş hobi filan değil artık bambaşka boyuta ulaşmış. Böyle bişeyin dikilmiş olacağına inanamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikiliyor, biraz özen biraz beceri yeterli. Bunlar da her birimizde var :)

      Sil
  2. enfes olmuş, bayıldım, tü tüü nazar değmesin ;) yalnız şu bluz olayında anlamadığım bişi var, yaka ve kol evlerini içten biye ile geçince nasıl dışarıdan görünmüyor? yani içten el ile mi tutturuyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) guzel bakan gozlerden nazar degmez diye inanırim, tesekkur ederim :) dikis paylarini biyeye yatirip tekrar dikince donmuyor. Kumas kalınsa elde ara ara tutturdugum da oluyor.

      Sil
    2. valla tam anlayamadım sanırım :( rica etsem, onları da müsait olduğunuzda fotoğraflar mısınız? okur istekleri hiç bitmez :D

      Sil
    3. En yakın zamanda bir bluz dikip fotoğraflamak niyetindeyim. Okurlar kiymetlimiz :)

      Sil
  3. Hayrun hanım sizin gerçekten bir dikiş periniz var:)) benim için dikiş çok eğlenceli bir aktivite. Ancak siZin için durum bambaşka. Her yaptığınız çok kalite ve çok asil duruyor. Bu arada işkenbe desen diyen satıcının erkek olduğunu hemen anlıyoruz. Yoksa başka hangi akıllı güzelim krokodil desene tutup işkenbe der:)) ellerinize kollarınıza sağlık. Muhteşem:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha evet erkek, iskembe dedi ya şaka gibi :)) harika seyler yazarak beni yeni dikislere hazırladınız yine. Cok tesekkurler :)

      Sil
  4. Çok güzel olmuş bayıldım ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  5. üçüne de ayrı ayrı bayıldım. ayrıca "bi numarası yok" diyerek bluzun hakkının yendiğini düşünüyorum ;P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler, beni zorlamayinca bluzun kıymetini bilemedim galiba :)) Insan digası iste, burnundan getirecek ki değerli olsun ;)

      Sil
  6. Renk de, desen de, model de süper. Şu dikiş perileri nerede konuşlanır ki acep, bu ara bana hiç uğramaz oldular :) Bence bir ipek buluz daha dikip şu koton biyeyle temizleme işini netleştirmelisin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) cok gezenti bu periler, hop orada hop burada. Biye ile ilgili aciklayici bisey hazirlamaliyim cok haklisiniz. Insallah en kisa zamanda. Cok tesekkurler :)

      Sil
  7. Bayıldım . Kesinlikle gömlekte bir harika. İçten biye ile temizlemeyi bende merakla bekliyorum o zaman :) Kumaşın deseni de sizin dikişlerinizde harika olmuş yine. En ünlü markalarda bile göremeyeceğimiz güzellikte olmuş.Bu desene ne derlerse desinler bende alırdım sanırım .Üstelik işkembeyi de çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, yalnız işkembe dedi diye adamcağızı tefe koyduk ama takımın adı bizim evde de işkembe olarak kaldı. "İşkembe ceketime uyacak etek dikmeliyim" gibi cümleler kuruyorum :))

      Sil
  8. Su dikis perileri nerde? Ben de tanismak istiyorum, bana da yardim etsinler azcik. Ben de boyle sahane seyler dikmek istiyorum.. iskembesiz olanlardan tabii..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim perilerim, bana bu süper motive edici ve pozitif enerji veren yorumların sahibeleri kesinlikle! Teşekkürler :)

      Sil
  9. Ne kadar güzel olmuş ellerine sağlık. Adamda da ne hayal gücü ama işkembeymiş:))

    YanıtlaSil
  10. oooo harika olmuşlar ellerinize sağlık.:))

    YanıtlaSil
  11. Olmuyor ki böyle hem güzel bir İşkembe bul hem çorbasını pişir hem de tek başına ye.... Satıcı bence kumaşları karıştırmıs benim bildiğim İşkembe diye bir kumaş var. Ama bu krokodille alakası yok. Jarse gibi esnek ve iskembe gibi bir dokusu var. Takım harika görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten bir kumaşa işkembe adı verilmiş demek, enteresan! Beğenmenize sevindim, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  12. Harkulade! Çok çok beğendim. Hem sesilen kumaşın rengi hem desen muhteşem. Dikiş deseniz adeta konuşuyor birebir bizlerle muhabbette:) bayıldım! Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok gec oldu ozurlerimle birlikte tesekkurumu kabul edin lutfen. Mahcupum :(

      Sil
  13. Ellerinize sağlık. Ne güzel insanın bir şeyler dikebilmesi. Her ne kadar benim böyle bir kabiliyetim olmasa da olan arkadaşları takip etmekten hoşlanıyorum. Bu nedenle sizin blog sayfanızı takip listeme ekliyorum. Sizi de kendi blog sayfama beklerim. bilgicellim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. yaa bende bu kumaşın siyahı vardı .ceket dikmiştim.kumaşı hediye gelmişti.siz nereden aldınız biz de alsak yeşilinden aynısından.fiyatı makul mü.ayrıca şahane olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Bursa kumaş pazarından almıştım geçen sene. Fiyatı uygundu, 10 ya da 15 tl olması lazım metresi. Pahalı olsa hatırlardım :)
    Kızılaydaki dükkanlarından biriydi. Ankara :)

    YanıtlaSil