13 Temmuz 2014 Pazar

etkinlik: etek dikiyoruz.


Merhaba; amator terziler klübü tarafından düzenlenen etkinliğin de sonuna geldik. Diktik eteklerimizi, giymeye bile başladık. Ilk göstrerimi giydiğim gün, instagram vasıtasıyla yapmıştım, 


Blog için de biraz aceleye gelen bir kaç fotoğraf daha ekledim. 

Eteğimin kumaşı likra karışımlı keten. Dik duruşlu bir kumaş. Koyu kahve rengi.

Dümdüz bir kalem etek olarak diktim. Ön ve arkada ikişer pensi var. Yandan gizli fermuar yaptım. Astarlı calıştım.


Etek ucuna doğru daraltma işini, katlama yapmayı düşündüğüm kısma gelmeden önce bitirdim.


Beli için astarı, pervaz dikişi yazımda anlattığım gibi diktim. Kemer yapmadım. Bu tarz kolaya kaçmalarda ne etekte ne de astarda tela olduğundan belde esneme olacaktır. Bunu engellemek için de astarla eteği birleştirirken üzerine bir de saten kurdele dikiyorum. Ekstrafor niyetine yani.


Astarın pens yerlerini pile yaptım sadece. Bu eteği dikerken tüm kaytarmaları sonuna kadar kullandım :)

Son olarak da etek ucuna eşit katlamalar yaptım. Daha önce lacivert elbisemde de aynı katlamayı yapıp uçlarına kesikler atmıştım. Bu defa bir taraf katlamaları yukarı kaldırarak ütüledim.
 Düz etegim böylece oldu sana havalı etek :)


Fotoğraflar çok kötü oldu farkındayım ama yeniden hazırlamak için hiç enerjim yok, özür dilerim :( 



Dikiş periniz yanınızda olsun! Sevgiler :)

20 yorum:

  1. Ben de aynı yarısı bir yöne yarısı başka yöne pli katlama şeklini bir gömlek modelinde görmüştüm ve çok beğenmiştim.Etek ucunda da farklı bir çalışma olmuş.Ben seviyorum böyle faklı çalışmaları.Bir de cesaret edebilsem..:) Elinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genellikle işe de giyebileceğim şeyler diktiğimden olsa gerek ancak böyle detaylarla, model üzerinde oynama hevesimi alıyorum. Fakat son günlerde, asla giyebilecek bir ortam bulamasam bile farklı bir şey dikme isteğim var. Bakalım icraata dönüşürse görürsünüz nasıl olsa :)

      Sil
  2. inanılmaz havalı olmuş gerçekten, bayıldım katlama detayına. ben de böyle detaylara üşenmesem keşke ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben de üşenirdim ya nasıl çıktı bu, tam şaşmalık! Santim santim ölçerek hemde. Arada üsenmemek lazım demek, tesekkur ederim :)

      Sil
  3. Kesinlikçe çok beğendim. Çok değişik bir fikir olmuş .Sıradan sayılabilecek bir eteğe (ki o sıradan eteği bile dikemeyen milyonlarca kadın var) o kadar değişik bir hava katmış ki :)) Ellerinize sağlık. Etkinliğin hakkını vermişsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler! Sayenizde cok daha keyifle giyecegim artık etegimi :)

      Sil
  4. çok çok güzel olmuş, benim eteğim bunun yanında ancak yer bezi olur. elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkolsun, haksızlık etmeyin emeginize lütfen! Kıymetli meşgul annemiz demiş ya; sıradan eteği bile dikemeyenler var. Yapabilirliğimizin keyfini sürelim :)

      Sil
  5. Fotoğraflar kötü olabilir ama eteğin güzelliği farkı fazlasıyla kapatmış ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) sevdim bu bakış açısını da teşekkürler !

      Sil
  6. Fotolara takılma. Gerçekten güzel bir etek olmuş. Böyle detayları seven biri olarak çok hoşuma gitti. Eline emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genellikle başlarken aklımda bir sürü fikir olur, eteğine kuş kondurayım, koluna kelebek falan. Sonra bitmeye yakın aman boyle sade, daha güzel der, vazgecerim. Bu kez nasıl olduysa direndim kendime. Sonuctan ben de memnunum. Teşekkurler :)

      Sil
  7. Çok şık olmuş ,İyi günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  8. her ne kadar fotograflar kotü oldu desenizde eteğin havasını söndürememiş.çok sade ve şık bişey olmuş elinizie sağlık

    YanıtlaSil
  9. Merhaba canım,
    Eteğin çok güzel olmuş elelrine sağlık, ucuna yaptığın katlamalarla ve ters üstü ile de acayip güzel olmuş çok beğendim. tatile gideyim geleyim sonbahar kış ürünlerine başlayacağım:=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Duz, dar etegim olsun ama hepsi birbirinin aynısı olmasın" diye diye cıktı ortaya. Cok tesekkur ederim, iyi tatiller. Donusünü bekliyorum :)

      Sil
  10. fotoğraflar gayet açıklayıcı,model de süper :)
    çok sevdim...

    YanıtlaSil