10 Eylül 2014 Çarşamba

yazlıklara son 2 :)


Merhaba, mayıs 2014 Burda dergisinden diktiğim yelek ve klasikleşmiş yüksek bel pantolon kalıbımla diktiğim pantolondan oluşan takımım.


Pantolonu bu kez düşük bel yaptım, kemer gibi seyyar bir parçası daha var. Bu yelekle giyince kullanıyorum o kemerimsi parçayı. 


Kumaşım ham keten, ben çok severek giydim yaz boyunca. Yeleğin kalıbı da başarılı, varyasyonlara açık bir kalıp.


Pantolonun paçalarını iyice genişlettim, paça telasıyla çevirdim. Arkada ilik cepler var cep astarlarını uzunca tuttum ki açık renk pantolon, kısmen astarlı gibi oldu.




Yeleğin arkasında çift yırtmaç var. Önler komple, arka ise yarım astarlı. Diğer iç dikişleri biye ile temizledim. 12 Dev Adam turnuvadan elense de kalbimdeki yerleri bakidir. Bahsetmeden geçemedim.

Dikiş periniz yanınızda olsun! Sevgiler :)

36 yorum:

  1. manken gibi fiziği olunca insanın giyiyor ve yakıştırıyor tabi böyle her modeli :) ellerinize sağlık iki parça da çok hoş

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş. Yaz için süper olmuştur.
    Ellerine sağlık. Yeleği denemeli....12 dev adamın üstüne milli maçı da verdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahat bir takım oldu evet, deneyin bence. Cok tesekkurler :)

      Sil
  3. Bu yeleğin pinterestte de çok versiyonları var. Hep dikkatimi çeken bir model. Çok başarılı olmuş yine herzamanki gibi. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiler karşilikli, tesekkur ederim:) yelek farklilik arayanlara cok uygun.

      Sil
  4. süper olmuş ya, o yelek nasıl giyiliyor acaba, omzunda cırt cırt gibi bişi mi var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Once bas sonra kollar :) omuzda bisey yok geret de yok zaten :)

      Sil
  5. Çok güzel bir takım olmuş:)

    YanıtlaSil
  6. Bugunden itibaren dolaptaki yamuk yumuk dikilmis herseyi cope atiyorum.Ya sizin gibi dikecegim. ya da dikmeyecegim. Massallah, massallah hem guzellige, hem de yetenege..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yamuk yumuklar olmadan bunlara varılmiyor galiba Mericim :) ilk goz ağrilarimiz onlar hem. Cok tesekkurler nefis sozlerin icin :)

      Sil
  7. Gercekten ikisi de süper olmuş. Yelek ayrı ve ayrıca hoşuma gitti:) dikiş perilerinle harika bir iş çıkarmışın:) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. yelek modelini hiç görmemiştim ben..çok güzel olmuş..pantolon da tam benim tarzım olmuşş.size de çok yakışmış..güle güle eskitin inşallah...

    YanıtlaSil
  9. Pantolona bayıldım süper olmuş. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy tesekkur ederim. Pantolon biraz ezik kalmisti, yelek iltifat aldikca. Pek memnun olduk simdi :))

      Sil
  10. bütün diktikleriniz çok güzel ve güzel de taşıyorsunuz.dikişleriniz çok porfosyonel görünüyor eğitim aldınız mı?ben kendi kendime öğrenmeye çalışıyorum bazen zorlanıyorum.pantolon dikmek istyorum ama cesaret edemiyorum.pantolon dikişi zor mu?diye soruyorum.mutlu kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler, dikis konusunda bir egitimim yok ama cocukluktan gelen merak var. Pantolon dikisi ise dogru kalibi bulmussaniz bence en kolay islerden biri. Bir de fermuari yandan calistiniz mi hic bir zorlugu yok. Yaparsiniz, tek ihtiyac cesaret. Haydi kolay gelsin :)

      Sil
  11. Çok güzel olmuş. Ellerinize dert hiç oğramasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, dert hicbirimize ugramasin. Tesekkurler :)

      Sil
  12. Gerçekten çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.Kumaş seçimi de harika.Benim de en sevdiğim kumaş türüdür keten..Çünkü keten kırışıklık bile yakışan çok asil bir kumaştır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok mersi, keten dikişi de keyifli bir kumas ya ben de seviyorum:)

      Sil
  13. Yine çok hoşsunuz,Maşallah...

    YanıtlaSil
  14. Inanilmaz temiz is cikartiyorsunuz dikisinizle,cok zor modeller olsalarda terziliginiz harika .Lutfen soyleyin nedir sirriniz hangi tur kurslara gittiniz yoksa sizin isinizmi modelistlik .Dikis var birde boyle tertemiz kusursuz dikis var .
    Ellerinize saglik .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adsız yorumcucuğum; harika sozleriniz icin tesekkur ediyorum. Bu konuda bir egitim almadim. Meslegim eczacılık ve oğlak burcuyum. Cok severek dikiyorum ve iyi olsun diye defalarca soktugum parcalarim var. Hepsinin ozu; bence işin sırrı severek yapmak dolayisiyla sabirli olabilmek :)

      Sil
  15. Gerçekten yakışıyor fizik güzel olunca :) Bu kalıbı nasıl diye merak etmiştim gördüm beğendim ellerinize sağlık güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim. Kalıp guzel test edildi, onaylandi :)

      Sil
  16. Ellerinize ssglik çok güzel olmuş yorum bırakan tum arkadaşlarin sözlerine katılıyorum daha da ne soylenir bilmem sizden çok şey öğreniyorum ufkumu büyütüyorsunuz allaha emanet olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yaptiğim işten birinin faydalandıgini bilmek, inanın bambaşka bir duygu. Cok memnun oldum, cok tesekkur ediyorum. Ve amin, siz de Allaha emanet olun :)

      Sil