3 Ocak 2015 Cumartesi

Bence hâki ama belki de neftîdir.

Merhaba sevgili ve kıymetli dikiş sever okurum. Yeni bir yıla daha başladık bakalım. Her zamanki gibi büyük umutlarla, iyi dileklerle. İnşallah arzu ettiğin gibi bir yıl olur. Benim için yılbaşı demek doğum günüme az kaldı demek :) 


Kıyafetimin doğum günümle bir alakası yok, Zaten fotoğraflayalı neredeyse 1 ay olmuştur ancak hazırlayabildim. Üşengeçliğimle ve rahatlığımla mutluyum ben, kınama beni :)


Gelelim dikilenler faslına; Bluzum benden imalat. Kumaşım hâki yeşil. Dokumasında, hafif kare kare deseni olan, ipek/ pamuk karışımı. Zat-ı Şahaneyi pek bi beğendiğimden bir süredir modelini beklemekteydi.



Burda dergisi, kasım 2014 sayısındaki bu bluzu görünce kumaşım için  beklediğim model budur dedim...
Birebir uyguladım, sadece arka boyu biraz daha uzun tuttum.


Kalıba bayıldım, tereddütsüz dikebilirsin sevgili dikiş sever okuyucu. Kolların reglan kesimi süper! Ön plide değişiklikler yaparak bu kalıptan bir şeyler daha dikerim ben kesin. Pliyi tamamen iptal edip evaze açabilirim etek ucuna doğru ya da pli bolluğunu nervüre yediririm falan filan... 
Aklımdan geçenleri de yazıyorum ki fikir olsun. Bir küçücük fikirden bambaşka ve nefis bir proje doğurabilecek kapasitemiz var maşallah her birimizin :)


Pantolondan da bahsedeyim çünkü yine benden imalat. Çin'den gelen çift iğnelerimle oynayabilmek için dikmiştim. O kadar sevdim ki hep giysem sıkılmam, o derece!  :)
 Pantolona istediğim tarzda bir kalıp bulamayınca artık giymediğim, elimdeki kumaşıma benzer  esneklikte bir kot pantolonumu, dikişlerinden keserek kalıp yaptım. Ceplere yaptığım dikişleri instagramda paylaşalı da bir hayli oldu. -Tembel olsam bu kadar dikiş dikmem, pek kıymetli okurum, teessüf ederim!  ;) -


Pantolonun da kumaşında belli belirsiz bir desen var, İçi pazen gibi dışı pamuk saten gibi kalınca değişik bir şeydi. Yeterince elastik olduğundan fermuar yapmadım. Arka cepleri de yine çift iğne ile üstten diktim. Kemerin içine de 3 cm enli lastik geçirdim. 

Hadi bakalım, benden bu kadar, soru varsa alayım? :)
 Dikiş perileri de girdi de mi 2015'e? Kaç gündür tatil, ben de tık yok da! 

Allah'a emanet olunuz,.. Sevgiler :)

29 yorum:

  1. Sonunda haki neymis gorum. Sadece basligi okuyabilmisim. Gayet guzel herzamanki gibi. Dikis perileri grevde galiba, bana da ugramadilar ya! Ya da benim de elimde haki bir kumas var, haki ile isimiz olmazmi demeye calisiyorlar? Kestim, oyle bekliyorum gunlerdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözümona bluzun da pantolonun da arka fotoğraflarıni ekleyecektim o yüzden sabaha bırakmıştım ama üşendim yâa:) instagrama koyarım bir ara artık. En önemlisi ise görmek için sabırsızlanan birinin varlıgını bilmek, paha biçilemez bir hismiş cooook teşekkür ederim :)

      Sil
  2. harika,harika ikisinede bayıldım.bluzu dikilecekler sırasında 2.ye aldım..önce elimdekini bitirmem gerek.sevgiler,mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pişman etmeyecek bir model ve kalıp. Şimdiden kolay gelsin :)

      Sil
  3. Bence haki :) Çok yakışmış güle güle giyin.Süper dikiyorsunuz,hazır giyim gibi sanki Maşallah size!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degil mi ama bence de haki :) çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. bluz kalıbı benim de dikmek istediklerimdendi. bir sonraki bluz şekillendi o zaman. ikisi de çok şık yine, güzel günlerde giyilsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler, bu bluza bir etkinlik düzenleyen olsa da çeşit çeşit diksek ne güzel olur. Sevgiler :)

      Sil
  5. Çok güzel olmuş, emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çook güzel olmuş her ikisi de maşallah. Hazır giyim gibi. Pantolon da çok profesyonelce...Elleriniz dert görmesin güle güle giyin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Güzel olmuş eline sağlık emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Mustafa bey mi? Esinin hesabından yazan bir hanım mı? Merak ettim :)

      Sil
  8. Merhaba,şahane görünüyorsunuz.Doğru model ,doğru kumaşla buluşunca ,bir de modelimiz, manken gibi olunca sonuç da böyle güzel oluyor demek ki :)) Bluzun arkasını uzun yapmanıza da bayıldım.Sağlıkla,güzel günlerde giyinin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkası daha uzun bir parçam nihayet oldu! Galiba doğru parçada oldu. Çok teşekkürler :)

      Sil
  9. Koyu haki diyelim :) Çok güzel olmuşlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşilden yola çıksın da tonu çok mühim değil aslında benim için :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  10. Bu modeli ben de çok beğenmiştim ama dikmeye henüz vaktim olmadı.Siz yine döktürmüşsünüz, elinize sağlık...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaaannn!!! Ben yorumunu görmemişim:( cevap yazmamışım. Çok özür :(
      Hazır önümüz bahar, fazla oyalanma dikmek için :)

      Sil
  11. A pile bluz . çok güzel.. sizi bulduğuma sevindim. Sizi kardeş dikiş bloggerlarından buldum. Sizi takibe aldım. Dikişsever olarak beğeneceğiniz bloğuma sizi de bekliyorum.. http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizi instagramda buldum zannederken meger buradaymışsınız. Güzel bir buluşma :)

      Sil
    2. Mrb blogunuzu takipteyim artık bana da beklerim :)

      Sil
  12. O pantalondan benim de olmalı. Sıkılmadan giymeliyim, hem rahat etmeliyim hem de şık görünmeliyim. Bluzunuz da çok şık. Bluzun rengi bence de haki ama ben neft diyenler de oluyor. Ellerinize sağlık. Hiç tembel bir insan bunları dikebilir mi? Kendinize haksızlık ediyorsunuz. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pantolon tam bir can kurtaran oldu Nermin hanım. Aynısından tekrar dikmek istediģim ilk parća. Cok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için :) Bloğa yayın hazırlama konusunda tembelliğe devam. Havadandır deyip kendimi bağışlıyorum. Sevgiler benden size :)

      Sil
  13. Ellerine sağlık, bu modeli ben de beğeniyorum. Bir ara belki dikerim:=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıbı evirip çevirip kullanıyorum. Yakında varyasyonları yayınlayacağım :)

      Sil
  14. @gülümsetenhobidurağım hoşgeldin. Hoşbuldum :)

    YanıtlaSil
  15. Bluz modeli ararken beğendiğim bir blogcu olarak karşıma çıkmanız hoşuma gitti çok maharetlisiniz heleed diktikleriniz hakkında tiyolar vermeniz takdire şayan kutlarım sizi bluza bayıldım inşallah dikme fırsatım olur.

    YanıtlaSil