3 Ağustos 2013 Cumartesi

ipek bluz fuşya



         Merhaba, günaydın :)

     Bugün için hazırladığım "ben diktim" eseri; ennnn sevdiğim bluzlarımdan biri. İlk diktiğim ipektir kendisi ayrıca. Kendi çapımda dikişle henüz oynama aşamasındayken rengine vurulup almıştım kumaşını,  sadece 80 cm almamın hiç bir mantıklı açıklaması yok o an öyle düşünmüşüm demekki!  Bir yıla yakın bekledi dolapta hem model bulamadım içime sinecek hem cesaret edemedim hem de kıyamadım bir türlü kesmeye. Modeli max mara tasarımının tamamen kopyası, kendimden kattığım hiç bir şey yok. Ön yandan gizli düğmeli, boyun kısmında 5-6 cm kadar yedirilmiş büzgüsü var. kol ağzını ince verev pervazla çevirdim. Bel oyuntusu sadece yan dikişlerle yapılabilecek kadar var. Pens falan yok. 


      Bu ilk ipek deneyimiyle gördüm ki endişelerim tamamen yersizmiş, dikişi son derece kolaymış, Yalnız ütü çok özenli yapılmalı çünkü bir kez ütüyle kırdığınız yeri tekrar düzeltemiyorsunuz, boynundaki fular parçasını dikerken öğrendim. Düzgün dikebileyim diye önce tersinden ütülemiştim, yüzünü çevirince bir daha o ilk izi yok edemedim. İlk ipek dikeceklerin aklında olsun. Ben bloglardan çok şey öğrendim, yeni başlayanlar da deneyerek öğrenmesin, paylaşmak güzeldir :)


                
 

   Yakada yaptığım minik büzgü ve fuların dikilişi fotoğrafta görüldüğü gibi.

        Fiyongun duruşu tam olarak alt fotoğraftaki gibi olmalı.
Üzerimde değilken veya aynaya bakmadığımda kısa parça üste gelecek şekilde bağlayabiliyorum fakat ayna karşısında mümkün değil olmuyor!  İnsan beyni çok muazzam bir yapı! Farkındaysanız cümleye başladım ama toparlayamıyorum...       
  Şu an yapılabilecek en doğru şey; sağlıklı, mutlu günler dileyerek çekilmek olmalı....... kestim. :))







      Dikiş periniz hep yanınızda olsun !
      Sevgiler :)

8 yorum:

  1. çok şık bir bluz olmuş ellerinize sağlık..
    bende beklerim..
    sevgilerle..

    YanıtlaSil
  2. Renk de model de süper olmuş. Güle güle giy.

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım! ama pens olmadan nasıl düzgün duruyor anlamadım. Öndeki büzgü kurtarıyor galiba... Tez zamanda kendime kopyasını yapmayı umuyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, öndeki büzgü göğüs ölçüsüne göre arttırılırse kurtarır sanırım. Kesinlikle önereceğim bir model hem dikimi zorlamıyor hem duruşu oldukça havalı :)

      Sil