11 Eylül 2013 Çarşamba

anvelop bluz


     Günaydın, mutlu olsun gününüz.
Burda pratik dikiş/ klasikler -2013 ocak sayısını ben çok beğenmiştim. Bu bluz ve kapaktaki takımı dikmiştim kendime mart- nisan gibi. Bluzu bol bol giydim yaz boyunca, takım ise havalar ısınınca sonbaharı beklemek üzere dolaba kaldırıldı, tekrar giyilme zamanı yaklaştı gibi yakında onun için de yazı hazırlarım.


  Etek de benim diktiklerimden ama günün ünlüsü bluz! Eteğe odaklanmıyoruz şimdilik :)
Kumaşın ne olduğunu anlatmakta zorlanabilirim, desende net beyaz ve bej olmayan tüm yerler transparan. Pamuklu gibi ketene de benziyor, biraz kalıplı sert sayılabilir bir kumaş. Ten rengi çamaşırla transparanlığı beni rahatsız etmeyen ölçüde tabi yine de ofise giyeceğim zaman içine ince askılı incecik ipekten bir atlet giyiyorum. Yakanın ekstra dekoltesini de biraz usturuplu hale geliyor.
 

      Altta kalan kumaş desenleri iyice karışık görüntü oluşturmasın diye yaka için beyaz ince poplin kullandım, Bu bluzda öğrendiğim detay ise, böyle ince kumaşlarda kalıbı kumaşa renkli dikiş karbonlarıyla aktarmamak gerekiyormuş, öyle bir yıkamayla falan çıkmıyormuş o çizgiler, kullansam bile tutup kırmızı olanı tercih etmemeliymişim :)

 
Mankenin altı çıplak kalmış özür! Bu da yeni öğrenilen bir bilgi olsun blog hayatım için, giydiremesem bile bir peştemal sararım artık  :)
 
 
Kollar benim favorim, truakar ve minik yırtmaç . Kalıbı olduğu gibi 36 beden kullandım kol boyunda 2-3 cm uzatma payı vermiştim ama onu unutup tamamlayınca benim için birazcık kısa kaldı, dirseğin hemen altında bitiyor.
 
   Yaka ve pervazı son fotoğrafla net olarak anlaşılabiliyor sanırım.
Dikiş periniz hep yanınızda olsun ! Sevgiler :)

Posted by Picasa

10 yorum:

  1. kumaş keten devore .harika olmuş bu modeli hiç böyle kumaşla düşünmemiştim .ilham kaynagım oldun :)yapacaktım bu modelden beyaz dikecektim :)en kısa zamanda uygun kumaş bulunup modeli dikilecekler listeme alıyorum .güle güle kullan .ellerine gözüne saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keten devore! ne güzel ismi varmış çok havalı :) Ben de beyaz, sert ama tafta olamayan bişey aradım sonra bu kumaşı bulunca bir anda zihinde model kumaş eşleşmesi tamamlandı. Beğenmenize sevindim, çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Bu modeli ben de çok beğenmiştim. Yapılışını pek anlamayınca ben de üstelememiştim. Farklı renkle de çok güzel olmuş. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,açıklamaları anlamadığım zaman işi içgüdülerime devrediyorum :)

      Sil
  3. Tek kelimeyle süper olmuş! Kumaş modele acayip yakışmış. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) kumaş böyle denk gelince doğrudan +5le başlıyoruz. Etkinliğinize katılmak için yazı hazırlıyordum ben de tam, sevgiler :)

      Sil
  4. Aaa çok havalı! :)
    İlginçtir, ben de bir süredir envelope bluz dikmek isteyip de kalıp bulamıyordum. Ama böyle yaka istemem ben. Yaka kısmını ortadan kessem bozulur mu acaba kalıp? Ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesmeyin yakayi yazik! :)
      Ben bulurum size baska kalip.

      Sil
  5. çok özeniyorum böyle güzel dikişler dikenlere!!! ben ancak ufak tefek şeyler yapabiliyorum maalesef:)))
    kumaşın güzelliği buradan bile belli oluyor, harika bir seçim ve çok güzel bir model ortaya çıkarıp bir de süper kombinlemişsin...
    çok sevdim blogunu takipteyim beklerim ben de:)))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Guzel sozleriniz icin tesekkurler, dikise bula$tiginiza gore mutlaka yetenek vardir. Ben de 2 dikdortgen birlestirip beline lastik takinca etek diktim diye baslamistim :) boyle tatli sozler alan parcalar zamanla cikiyyor. Bu arada telefonla cevap vermeye calisiyorum. Blog gezmeleri eve donuste insallah :)

    YanıtlaSil