19 Ekim 2013 Cumartesi

bayramlıklarım





     Güzel bir bayramı geride bıraktık madem bayram için diktiklerimi paylaşayım istedim.
    Diktiklerimin başka versiyonlarını daha önce yayınlamıştım zaten. Bu bluzum ipek, burada bahsettiğim bluzun aynı modeli, şifonla denemesini yapmış olduğumdan ipeği de rahatlıkla kalıpsız biçmeyi göze aldım. Diğerine nazaran beden daha geniş, fular daha enli. Ben fular seviyorum, ne kadar bol kumaş o kadar gösterişli fular. Yalnız bedeni daha geniş tuttuğum için omuzlar düşük oldu, düşük omuzda kol takılırken yedirme yapılmazmış bu çalışmada öğrendiğim yeni bilgi buydu :)
 

Pantolon da daha önce bu yazımdaki pantolonun aynı kalıbı, sadece paça yırtmaçlarını onda V şeklinde açmıştım bu kez düz yırtmaç bıraktım.

Beli kemersiz, yandan fermuarlı. Kalıpda cep yok ama dar pantolonlarda arka cebi seviyorum bu pantolonda da yine arkaya ilik cep çalıştım. Her seferinde biraz daha düzgün oluyor ya işte bu gelişme benim bir sonraki dikşime hevesle başlamamı sağlıyor.


Dikiş periniz hep yanınızda olsun ! Sevgiler :)
Posted by Picasa

12 yorum:

  1. İnanamıyorum süper oturmuş. Dikiş idolüm oldun. Ben niye bedenime gçre oturtamıyorum bunları. Nasıl bir göz lazım bu iş için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :))
      kalıplar bedenime tam uyuyor genellikle, ama yan dikişleri çekmeden tersinden giyip bedenime göre ayarlayıp iğneliyorum sonra dikişleri kapatıyorum, kolayca kendine prova etme şekli :)

      Sil
  2. blogunuzu beğenerek takip ediyorum, ellerinize sağlık :) yaptığınız işler çok düzgün duruyor... mümkünse eğer pantolonun kalıbını ( eğer burda kalıbıysa numarasını) paylaşabilir misiniz. aynı kalıbı kullandığınız diğer yazılara da baktım ama kalıp no sunu göremedim.
    şimdiden teşekkürler ...

    YanıtlaSil
  3. 2013 ocak/ 122 sayılı pantolon, ne iyi hatırlattınız. Ben ilk yazıda vermişimdir diye tekrar yazmıyordum. İlk yayını güncelleyeyim hemen :)
    Beğenmenize de çok sevindim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Süper bu! Pantolon kalıbında sorun oldu mu içeri almaya gerek kaldı mı hiç? Çok güzel oturtmuşsun çünkü.

    YanıtlaSil
  5. Ben bu kalıptan dikmiştim çok içeri almak zorunda kalmıştım kumaştan mıydı acaba? Ne çok sordum ama :)

    YanıtlaSil
  6. Nebihan hanım; ancak eve gelince cevap yazabiliyorum, öncelikle bu sebeple özür dilerim. Kalıpta hiç oynama yapmadım ama dikerken toplamda 1 cm kadar içeri giriyorum. Burda dergisinde 36 beden bana çok uygun sadece boyunu uzatıyorum. Kumaşım çok az esneyen bir kumaş.
    Bu kadar geç cevap almaya itirazınız olmayacaksa istediğiniz kadar sorun ben seve seve cevaplarım, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. muhteşem bir blog daha buldum ne harika :) Diktikleriniz bir harika ellerinize sağlık. Takibinizdeyim bundan sonra bana da beklerim :) http://byhandeerdede.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)
      Katıldım bloğunuza, karşılıklı kolay gelsin bize madem :)

      Sil
  8. bayıldım elıne saglık harıka olmus bende ıpek kumas aldım bu bluzdan ıstıyorum bakalım olacakmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı! Çok daha güzeli olur :) bugün bir bluz daha ekledim. Ona da bakın, benzer model, fikir olur. Detayları da gelecek "pek yakında!" :)

      Sil
    2. Olmaz mı! Çok daha güzeli olur :) bugün bir bluz daha ekledim. Ona da bakın, benzer model, fikir olur. Detayları da gelecek "pek yakında!" :)

      Sil