28 Şubat 2014 Cuma

triko üstü az transparan


Pilav üstü az kuru oluyorsa benimki de olur!

Selamlar, saygılar çok kıymetli dikişsever okuyucu. Ben diktim yine bir şeyler buyrun;


Etek de bluz da benden. Eteğin kumaşı çoook eski yünlü güzel bir kumaş. Şimdilerde muhtelif adlarla anılıyor ama ben bu rengi deve tüyü olarak öğrendim benim için hala da öyle. Zaten pek bi aksiyon yok eteğinizde, önden arkadan ikişer pensli, arka ortadan fermuarlı, astarlı dikmesi kolay, giymesi rahat bir etek.



Bluz ise ince bir triko, daha önce uzun kollu bir bluz dikmiştim. V yakalı, yaka bandı olarak da yine bu bluzda da ki transparan kumaştan 2 cm şerit kesip kullanmıştım. Ondan artan parçadan bu bluzu diktim ama öncekini bulamıyorum evde. Kaybettim nasıl olduysa, Yazın çıkar ortaya kimbilir nereden :)





Sırttaki transparan kısım biraz daha derin öne göre, Kol boyu kumaşın kalan kumaş olmasından mütevellit ancak bu kadar oldu. İyi ki böyle olmuş. Normalde tercih etmezdim ama duruşunu pek beğendim. Omuzlara herhangi bir esnemeyen parça geçirmedim. Boyun oyuğuna da 2 cm şerit kesip tek kat olarak esneterek diktim. Böylece tam yuvarlak olarak oturdu.


Tüm dikişlerim yine en dar ayarda zigzag. Baskı kenarlarının tümünü çift iğne ile kapattım. Böyle baz parçaları seviyorum. Kimi zaman baş rol oynuyor, baş rolden düşse bile en iyi tamamlayıcı ödülünü de kaçırmıyor :)

 Unutmadan...Dikiş periniz yanınızda olsun!
 Sevgiler :)

25 yorum:

  1. Sİzin her d,iktiğinize bayılıyorum. Zevkinizi beğeniyorum. Yine çok zarif bir parça çıkarmışsınız. ellerinize sağlık. Bu arada satış blogunuzdan vergi filan alınmıyor değilmi. Ben hep o konuyu merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, ortak bir zevkimiz var demek ki :)
      Satış için aslında vergi var, normal bir ticarethane gibi aynı. Ben yardım kuruluşlarına bağış karşılığında satış yapacağım için vergi kapsamında olmayacak diye düşünüyorum. Hoş hiç talep de yok benimkilere o sebeple devre dışı bırakabilirim yakında :))

      Sil
  2. harika tanım ve harika dikilmiş kıyafet
    dikişleriniz de fiziğiniz kadar muntazam ve hoş görünüyor.
    ellerinize sağlık daha ne denebilirki :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o sizin harikalığınız :)) çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Bayıldım ben de! :) benim de dolabımın böyle parçalara ihtiyacı var. ama varsa yoksa elbiseye dönüşüyor her başladığım iş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz yaklaşıyorken benim aklım da elbiselere gidiyor. En güzel bişeydir elbise! Yaşasın elbiseler! :))
      Teşekkürler ayriyeten :)

      Sil
  4. Çok şık olmuş ellerinize sağlık. Eteğin modeli basit ama duruşu çok güzel. Bu arada triko dikişi ile ilgili bir şey soracağım. Esnek kumaşların kenarlarını patlamasın diye zigzag dikiyoruz. Peki kenarlarını çift iğne ile bastırınca aynı sorun olmuyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mersi :) Yanlış anlamış olma ihtimalimi saklı tutarak; kenar dikişi dediğinizi yan dikişler olarak algılıyorum ve cevap veriyorum: Yan dikişlerde çift iğne kullanmadım hiç, sadece etek ucu ve kol ağzı baskılarında kullanıyorum. Dikişin hemen yakınından, kalan dikiş payını kesiyorum. Çift iğne arka yüzde kısmen zigzag dikiş gibi olduğundan akma, patlama olmuyor. Zaten penye, triko tarzı dokular pek atmıyor, ya da bana hep öylesi denk geldi:) Umarım sorunuz cevaplanmıştır?! :)

      Sil
  5. Eteğini çok beğendim aslında çok çok beğendim. Umarım bende böyle başarılı olabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmayasınız? Başarılı bulduğunuz mesela benim, sizden tek farkım, daha fazla parça dikmişimdir muhtemelen :) Çok daha güzellerini dikersiniz eminim. Çok teşekkürler bu arada :))

      Sil
  6. Etek de bluz da şahane olmuş...Tek kelime...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Etek için bişey diyemem, elim de alıştı artık korkmadan biçip dikiyorum. Ama bluz umduğumdan iyi sonuç verdi, memnunum. Artık daha cesur davranabiliyorum :))

      Sil
  7. oldukça şık güle güle kullanın, bu arada sizi takibe aldım bende sizi beklerim:)

    YanıtlaSil
  8. Çok şıkk..Arada bir bozuk birşeyler de dikmez misiniz yahu:?İşte kıskançlık budur..))Süpersiniz walla ellerinize sağlık booolca Mmaşallah..))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahaa böyle kıskançlığa can feda, çok teşekkürler. Bozuklar çoktan çöp oldu, sonsuzluğa bile karışmıştır :)))

      Sil
  9. Etekte bluzda güzel olmuş,güzel durmuş...Artan parçaları değerlendirmek işi tam bir tasarıma dönüşüyor...Beki böyle bir bluz dikeyim diyerek gidip kumaş aramazdınız...Ama elde olanı ne yapsam diye düşünüyoruz...İşte bu yüzden her beğendiğimiz kumaşı alıyoruz dimi ama..:))) kumaşsız ne yapardık....Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kumaşsız kalmak baya baya ceza gibi bişey olur herhalde, Allah muhafaza :) Son zamanlarda kumaş alma işini bir hayli düzene soktum, mevcutlar beklese bile yeni aldığımı dikmeden bir yeni daha almıyorum. Başka türlü önünü almak mümkün olmayacak :)

      Sil
  10. Yine bayıldım yine bayıldım!... ikisi de "çok fit" fiziğinde süper durmuş ama en çok da bluze bayıldım... tam benim sevdiğim tarz... hem "siyah" hem de "dantel"li (tüllü) :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaaann! Ben bu bluzu unutmusuuummm! Dur bulayım da giyeyim bu hafta. Teşekkürler!:))

      Sil
  11. Aa martı görünce ben de yeni sandım geçen yılmıymış bak vesile oldum bluzu yeniden giymene :))))

    YanıtlaSil