23 Ekim 2014 Perşembe

biç ki dikesin, gururla sunar!




Merhaba! 

Bayram öncesi, bu sezon giysilerimizde kocaman cepleri bolca kullanacağımızdan bahsetmiş ve bir kaç örnek model yayınlamıştım. Bu modellerden biri de Burberry Prorsum 2015 ilkbahar koleksiyonundan kocaman ötesi cepleriyle aklımı alan trençkottu. Diktiğimi de yazmıştım ve nihayet paylaşma zamanı geldi :)


İnstagram hesabımda da 2 ay önce havalı bir şeyler yapıyorum diye ilk paylaşımı yapmıştım.


Kalıp olarak elimde, burberrynin fotoğrafından başka bir şey olmadığından, fotoğrafla uzun uzun bakıştık bir süre. Baktım bakışmak yetmiyor, daha önce diktiğim mantomun kalıbını biraz modifiye ederek başladım işe. Ceplerde zorlandım biraz ama oldu sonunda. Ceplerin içleri astarlı bu arada belirtmekte fayda var.



Orjinal kalıbımda yaptığım değişiklikler,astar ve pervazın birleşeceği çizgiyi, ön yüzde dikiş olması için keserek kullandım. Yekpare olan yan parçayı da ortadan kestim ki yan dikişlerim olsun. Burberryde belden kesik, benimkinde belde dikiş yok. Tek farkımız bu. Bunu da özellikle birebir çakma olmasın diye yaptım. Arka ortada yırtmaç mı pile mi derken pile olarak bırakmaya karar verdim.



 Yaka için başka bir modelden kalıp kullandım sayısını bulunca güncellerim şimdi hiç hatırlamıyorum çünkü.








 Ve nihayet mevsimi gelip de giymeye başlayana kadar, dikiş odamda mankenin üzerinde bekledi sabırla. Her odaya girişimde, yüzümde bir gurur gülümsemesine sebep oldu. Eve her gelene göstermek gibi bir görmemişliğim de oldu itiraf edeyim :)



Dün güneşi görünce de sevgili Filiz'ciğim hemen açık hava fotoğraflarımı çekti sağolsun. Çok detay var girersem bu yazı bitmez. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım.

Bana göre bu iş, dikiş perimin varlığının kanıtıdır ve benim zirvemdir, Gerçekten mutluyum. Benzer mutlulukları fazlasıyla yaşamak dileğiyle....

Dikiş periniz yanınızda olsun! Sevgiler :)

41 yorum:

  1. hakkaten zirve olmuş ama, muhteşem!!!

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem olmuş, size de çok yakışmış. Burberry trençkottan hiçbir eksiği yok. Yazıya Burberry ile fiyat karşılaştırması da eklerseniz sanırım çarpıcılığı 5 kat artacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :)
      7500 € ... benimkinin benim gözumdeki ederi ise paha biçilemez :))

      Sil
  3. YYaa ama siz bana kendimi yetersiz hissetirmeye başladınız:)) Gerçekten artık olayı aştınız. Bu dikiş filan değil. SANAT. Muhteşem ötesi. Fevkaladenin fevkinde sözcüğünü tam karşılamış. Müthiş....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E güzelim; sen tıkır tıkır her gune 2 parca dikerken ben de aynı hisse kapılıyorum! ;)
      Beğenilmesi giymekten bile keyifli galiba, cok sagol sevgili Turkan ;)

      Sil
  4. Dikis perileri askinaaaaa!!!!!!!! Sen ne yaptinnnnnnn!!!!!

    Hakikaten fevkaladenin fevkinde....

    YanıtlaSil
  5. Elinizi sağlık, bayıldım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayılıyorum vallahi yalan yok, cok tesekkurler :))

      Sil
  6. bu trençkot benim de ilk gördüğümden beri aklımda, süper olmuş ya kıskanmamak elde değil ;) valla nasıl bir beceri aklım almıyor! yalnız bir şey söylemeden de edemiycem renk konusunda biraz daha iddalı olsaymış, bakan bidaha dönüp bakardı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyle kıskançlıklar super geri dönuşler verir. Kıskanınız ve dikiniz diye paylaşiyorum zaten :) renk için haklısın ama gri bu yılın moda rengi. Daha onemlisi, gri her seyle kullanılır ki bana kalsa her gün, her kıyafetin uzerine giyebilirim :)

      Sil
  7. Ama artık yorum bırakmak zorlaşmaya başladı. bu iş çığırından çıkmış bu nasıl bir yetenektir maşallah. Gurur duy hatta övün, çalış, güven herşey hakkındır. Ama tek birşey söylemem lazım noolur daha net fotolar olsun. İnan bunlar sanat eseri gibi benim gözümde çok daha iyi karelerde görünmeleri lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeteneği ortaya cıkaran tutkuyla yapılması herhalde, tesekkur ederim :)
      Daha iyi kareler icinse neler vermezdim! :(

      Sil
  8. Süper! Süper! Süper! Çok yakışmış gerçekten de :)

    YanıtlaSil
  9. harikasınız ya..maşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallahımız eksik olmasın cümleten, tesekkur ederim :D

      Sil
  10. çoook güzel bana yazacak birşey kalmamış bütün iltifatlar bitmiş hepsine katılıyorum darısı başıma diyorum

    YanıtlaSil
  11. Ya aman Tanrim sadece eczacilikla olamaz bu kadar harika dikis tasarimida resmen bakarak yapmissiniz ki modelist isidir bu!!! Sizi kutluyorum yeni ilham kaynagim sizsiniz :) Terziliginiz dikisiniz inanin harika ,ve birde boyle hemen hemen aynisini dikebilmek bir modelin kalip olmadan tebriiikkkler ,ve tesekkurler motive edici calismalariniz postlariniz icin ! Duygu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımmm, modelisttir, stilisttir ne iş yapar bilmiyordum, aydınlandım. Ayrıca o kadar cok iltifat var ki yorumda, nasıl cevaplasam bilemedim. Bak! Kaldım böyle ;)
      Cidden cok tesekkurler sevgili Duygu :)

      Sil
  12. "bu ne yaaaa" her baktığımda tekrarlıyorum bunları. nasıl bir yetenektir bu, nasıl bir özen, ceplerindeki astara kadar yapmışsınız. öyle çok beğendim ki bunu nasıl ifade edeyim onu bile bilemiyorum. emeğinize sağlık ne diyim helal olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epey uğraştım. Bittiģinde emeģime değdi dedim ama bu yorumları okumak da en az giyerkenki kadar keyifli. Cok tesekkur :))

      Sil
  13. Ama ama ama bu nasıl olur:/ bir de kalıpsız calısmıssınız övünmekte de haklısınız hani harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Dik övün sevin giy" diyebiliriz o zaman :)) Cok tesekkur ederim :)

      Sil
  14. Yani bu dikisin üzerine ne deneblir bilemedim. En iyisi muhetesem tasarıma tekrar tekrar bakmak:)

    YanıtlaSil
  15. Şapka çıkarmaktan başka yapılacak bir şey yok:) Her giydiğinizde mutluluk peşinizi bırakmaz inşallah<3

    YanıtlaSil
  16. Trençkotun torba cep kısmını siz gençlere bırakıyorum amma velakin göğüs ceplerini çççoook beğendiğimi söylemeden gitmem:) Ayrıca bütünü çok şık ve havalı. Ellerinize sağlık arkadaşım. Gururu hak eden bir çalışma olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En cok da genç kategorisinde anılmayı sevdim Nurten hanımcım, cok teşekkurler :)

      Sil
  17. Amannn Burberry de kimmiş:)) harika olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama guzel model çıkarmış burberry de hakkını verelim. Benim aklıma gelmezdi bu koca cepler falan :) cok teşekkurler :)

      Sil
  18. Valla dikiş aşamalarının yayınlamasan şüphe edebilirdim. Hatta "Offf o kadar para verilir mi yaaa!" diyebilirdim.
    Ama diyemiyorum :)))
    "Offf şahane olmuş yaa!!!" diyebiliyorum şu durumda ağzımın sularını akıtarak :)))
    Yalnız bişey sormam lazım, aynı mankeni nasıl bulup ikna ettin poz vermeye ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) cok keyiflendim okurken cok tesekkurler! Manken, cok kaprisliydi yalnız. Burberrynin kızi daha guzel gorünüyo diye her fotoğrafcisinin omrunü tüketti. 500 ćekimden bu kadarını (o da kısmen) beğendi :)

      Sil
  19. Harikulade bir şey olmuş! Hastalıktan ölürken, gözlerime ışık geldi, içim açıldı İnanın. Bu arada zaten takipçinizdim. Sizin gibi dikiş aşığının takibi mutlu etti. Onun dışında Ortaya çıkan böylesi güzelliğe Maşallah diyorum ki! Nazara gelmeden güzel güzel giyilsin;).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkur ederim. Ben de uzun zamandır sizi ana sayfamdan takip ediyordum ama okuma listemde yokmuşsunuz yeni farkettim. Bir surü güzelliği kaćiracakmışım neredeyse.

      Sil
  20. Çok güzel olmuş, elinize sağlık, bende ödülünüz var..

    http://reyhanlahersey.blogspot.com.tr/2014/11/dart-odulu-veriyorum.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eneee! Cok mersi ama şu ara yayın hazırlayamam işten gücten dolayı. Beni kalben almış kabul edin olur mu? Sevgiler :)

      Sil