24 Kasım 2014 Pazartesi

triko triko trikotrikotrikotri kotri kotri ... böyle gider bu :)



Merhaba! Güzel bir hafta diliyorum :)

Dikiyorum ama yazamıyorum konusuna girmeden ve bekleyen en az 10 parça varken hafta sonu dikip daha giymeye fırsat bulamadığım elbisemi paylaşayım siz kıymetli okurlarla.

Bu kadar uzun cümleler mi beni yazmaktan alıkoyuyor acaba? Şimdi farkettim ;)



Kalıp Ekim 2014 Burda dergisinden.
 Kumaş yünlü, triko ve  e n i n e  ç i z g i l i  :) 


Kalıptan farkı, kollar o kadar uzun değil ve kol ağzına doğru genişliyor, 
Bunun dışında kalıpla birebir aynı.





Omuzda fantazi yapmış burdacılar ama bunu öyle bir anlatmışlar ki ben hiç anlamadım. E biçmişim artık geri dönüşüm de yok! Önce düz omuz dikip geçeyim dedim ama sonra çizgi sayarak falan bir şekilde yaptım. Bebek zıbınlarının omuzları gibi olacak zannetmiştim ama benimki öyle olmadı. Ya da  ben bilemedim?! Her neyse, omuzlarda şu an; 2 kat degajeden gelen, 1 kat da arka parçadan gelen olmak üzere 3 kat kumaş var. Neredeyse vatka :)


Önce kolsuz bıraktım. Kol evine biye geçirdim. O halini de fotoğraflasam iyiymiş, bence daha şık olmuştu. Üzerine bir hırka, bir ceket alınca da yakanın bir anlamı kalmıyor diye vazgeçtim, biyeleri söküp kol taktım. Biraz giyeyim de yine çıkarırım kolları sanıyorum. Kollarda ve bedende, kalın çizgiler denk gelmedi diye içime sinmedi zaten.


Mankenin üzerinde biraz besleme elbisesi gibi durdu. Bende daha iyi durduğunu garanti ederim ;)
Bir başka yayının arasına sıkıştırırım kendi üzerimdeki halini de.

Dikiş periniz yanınızda olsun! Sevgiler :)

14 yorum:

  1. Poffff, dikiyormus ama diktiklerini yayinlamaya firsat bulamiyormus. 10 tane bekleyen parca varmis. Isi gucu birakip kendimi dikise adayacagim bu gidisle. Bu sefer ciddi kiskandim bak! Bu dikis perisi Turkiye sinirlari icinde servis veriyor galiba. Bana da ugrasin artik:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kıskançlıkların nasıl güzel sonuçlar verdiğini gördüm :) üfledim perilere geliyolar sana doğru. Opüldünüz :)

      Sil
  2. Çok hoş olmuş, giysinin güzelliği gayet anlaşılır ama kişilerin üstünde çok çok daha güzel durdukları kesin, hele de fiziği sizin gibi güzel ve müsait olan birinde kimbilir nasıl hoş duruyordur ben bu haline de bayıldım;) elinize sağlık. Kol konusunda sizinle aynı fikirdeyim, sıkılınca ben de çıkartıveriyorum;). Güle güle giyiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ediyorum. Yeri gelir kol ćıkar yeri gelir boy kısalır... oynamayı seviyoruz galiba:) Öpücüklerimi size de ulaşsın :)

      Sil
  3. çok güzel olmuş bence, ellerine sağlık ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mersiii sevgili antigone, seni de optüm tabii ki :))

      Sil
  4. Çok güzel olmuş burdan sıcacık görünüyor, gönderdiğiniz dikiş perisi benimde ilk triko denememi yapmamı söyledi.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikis perisine güvenin. Varsa overlok yoksa esnek dikis ve yer yer çift iğne ile harika triko giysileriniz olsun :) sevgiler :))

      Sil
  5. Ben de sizin tam tersiniz yazıyorum, yazıyorum ama dikemiyorum :D Elinize saplık, güzel olmuş. Bu kalıbı fırsat bulunca ben de denemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikimizin de orta yolu acilen bulması dilegiyle :)

      Sil
  6. Bu enine çizgili şık elbiseyi ancak sizinki gibi bir fizik kaldırır.İyi günlerde giyin,))

    YanıtlaSil
  7. Süper olmuş yine ellerine sağlık. Kolları bir iki kullanır çıkarırsın olmazsa, hiç de fena olmamış kol çizgileri takma bence. Güzel günlerde giy:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet, bu sene böyle olsun seneye Allah omür verirse kolları ćikarıŕım değişiklik olur hem. Cok tesekkürler :)

      Sil