28 Aralık 2013 Cumartesi

pembe çiçekli, kalıp denemelik bluz


Merhaba, merhaba!
Ben bu aralar dikiyorum ama yazamıyorum durumundayım.




Bu bluzu geçtiğimiz hafta sonu dikmiştim. Kumaş, pazardan fular yaparım diye aldığım bir kumaş. Burda dergisinde beğendiğim bir bluz vardı bir de onu dikmeyi planladığım güzel bir keten kumaşım. Biliyorsunuz burdanın her kalıbı tastamam olmuyor. O güzel kumaşımı heba etmeyi göze alamadığım için bunu  denemelik olsun diye diktim. Kalıp iyiymiş, yaza doğru ben onu da diker paylaşırım inşallah.




Orijinal kalıpta ön, 4 parçadan oluşuyor ben yatay parçaları birleştirip göğüs pensli kullandım. Kumaş 2 ucunda yoğunlaşan desende olunca çok çiçekli kısımları önde kullandım. Böylece bu tarz sulu kumaşlarda, enden kullanma zorunluluğuna uymadım. 



Arka parça az desenli. Omuzlarında penslari var.

 
 
Yandan gizli fermuar çalıştım. 

 
Yaka için önde açıklık bıraktım. Yine orijinal kalıpta önü tamamen kapalı ve üzerinde hakim yaka gibi bir parça daha var. Malum ben fular olabilecek bir parçadan yapınca yaka için falan kumaş kalmadı. 


Kol oyuklarını biye ile çevirdim. Verev biyeyi kola diktikten sonra içe iyi dönüş olması için, dikiş paylarını biyeye sabitliyorum. O gördüğünüz eğri büğrü dikiş onun dikişi. Ön yüzden görünen bir dikiş değil.
Şimdilik bu kadar, çok başarılı olmayan bir çalışma paylaştım kusura bakmayın. Dediğim gibi bu aralar yazasım yok. Yazsam da çok hoşa gidecek şeyler yazamam farkındayım. En iyisi, manto için çalışayım ben boşvereyim yazmayı :)

Dikiş periniz yanınızda olsun!Sevgiler :)
Posted by Picasa

10 yorum:

  1. Çok cici olmuş. Ben de aynı kalıptan çok şey dikenlerdenim. Garanticilik var serde ne yapayım. Manto etkinliğinde hepimiz birbirimizin paylaşımlarını merakla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nurten Hanım, ben de sağlamcıyım biraz galiba. Hele iyi kumaş ya da tekrar bulamayacağım kumaş olduğunda kalıbı ilk kullanamıyorum. Bir de kumaşlarımıza kıyamama durumu hepimizde var sanırım. Mantoya da bakalım daha başlayamadım ama kumaş, astar, düğme vs hazır. Kısmet :)

      Sil
  2. Bence çok güzel olmuş.Hangi sayıdan merak ettim :) Manto konusunda gerçekten haklısınız...Benimde biran önce başlamam gerekiyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Miray Hanımcım, 1999 mart sayısından 106 numaraymış. Artık kalıpların üzerine yazıyorum sayısını, yılını. Yoksa tek tek dergilere tekrar bakıp bulmak olacak iş değil. Manto için de malzemeyi hazırladım da modelimden emin olamadım. Bakıcaz artık önümüzdeki hafta sonu ne çıkarsa bahtıma :)

      Sil
  3. ben de çok giymişimdir öyle provalık projeleri. güzel oluyor böylesi de :)
    Ama ben en çok kumaşın hangi pazardan alındığını merak ettim. Ankara'daki her kumaşçıyı bilmem icap ediyor da :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskişehir yolu üzerindeki pazardan almıştım İrem Hanım, Gordion- ümitköy arasında olan. Cumartesi-pazar günleri var. Çok başarılı değil ama kumaş için gitmeye değmez bence. 2-3 kez gittim ama sadece 1 tanesinde dikmeye değer bir şeyler buldum. Gerçi 1 senedir gitmedim belki artık daha iyi şeyler vardır. Benim favorim Kocabeyoğlu pasajındaki üst katta olan Bursa Kumaş. Ankara çok zayıf bu konuda, birileri bizi duymalı :)

      Sil
  4. Deneme amaçlı olmasına rağmen gayet hoş bir bluz olmuş güle güle giy, arkası çok cici önü de çok şık görünüyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, hep o desenleri alt uca getiririz ya en azından o kuralımı yıkmış oldum kendimce :)

      Sil
  5. Çok hoş bir çalışma olmuş bence. Bu arada kalıbın vücuda oturan yapısı çok hoşuma gitti elinize sağlık. Mutlu seneler dilerim bu arada:) Sevgiler.

    YanıtlaSil