14 Kasım 2013 Perşembe

Dantel! İşim olmaz...


Selamlar, sevgiler;
Başlık; ruh halimin bir yansıması oldu bağışlayın. Ama cidden dantelle işim olmaz! Neden diktim bu bluzu hiç bir fikrim yok. Geçtiğimiz kış inanılmaz bir dikme dönemindeydim, her hafta sonu en azından bir parça dikmezsem zamanım boşa geçmiş kabul ediyordum. Sanırım dikilebilecek her şeyi dikmişim ki o hızı kaybettim.



Bluza gelirsek, bir dantel furyası vardı o dönem izlediğim bloglarda o gazla ben de diktim. Bu yayın için fotoğraflamak dışında hiç giymedim, muhtemelen giymem de. Neden paylaşıyorum peki? Kendime ders olsun diye. Burada dursun ki kulağıma küpe olsun, öyle moda diye her şeye heves edilmeyecek!


Aralık 2006 Burda dergisi 107 numaralı bluz kalıbı. Ön ve arka beden, ten rengi penye ile astarlı. Kollar çıplak sadece. 
Fotoğraflarken belki biraz kanım kaynar diye farklı pantolonlarla falan denedim, ruj bile sürdüm ama yok. Olmaz. Benlik bişey değil.
Lakin kalıp güzel, triko kumaşla denerim ben bunu tekrar.


Önde astar yaka oyuğuna kadar geliyor o yüzden düz görünmesin diye komple yaka etrafına tekrar şerit halinde dilimli kestiğim dandelden diktim. Sonra ona uysun diye kol ağzı ve etek bitişini de aynı şekilde yaptım. Bi de uğraştım yani her şeye rağmen :)


Dikiş perime ısrarlı davetim sürüyor ancak kendisinden bir haber alamıyorum malesef ama umutluyum.    Sevgiler :)

20 yorum:

  1. danteli benim gözümden görmeye başlamışsın :))göçmen asıllı olupta danteli sevmeyen biriyim ,sanırım dışarıya dikmekten sıkıldım .rengi çok hoş görünüyor ama söyleyeyim .üstünde de çok güzel olmuş kırmızı mantın varsa altında hoş duracagını düşünüyorum .yada uzun kloş bir etekle .pantolonlar için dar bir model seçmişsin .kel de oturmuş fikir şeyettiriyor :))(ben )

    gelsin o dikiş perilerin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her ne kadar feminen şeyleri sevsem de dantel hiç bana hitap etmiyor bunu kesin anladım. Tavsiyeniz güzel ama, kloş deri etekle daha iyi durabilir denemek lazım, teşekkürler :)
      Herkesin fikri benim için değerlidir mutlaka ama sizin gibi deneyimli, benim gözümde "usta" kategorisinden birinin fikirleri daha da dikkate alınır oluyor. Tekrar teşekkürler :)

      Sil
  2. ama gayet güzel olmuş ki,yakışmışta valla küsme canım dantele :))
    dikiş aşkı bu aralar bende de körlendi ama mecburiyetten ite kaka dikmeye çalışıyorum :(
    sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha yok küsmem dantele ama benim olmasın, başka herkes devam edebilir dantelle ilişkisine :)
      2 gündür kumaşlarımın önüne oturup burdaları karıştırıyorum, bu hafta sonu çıkacak umarım bişeyler. Yorum için çok teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sanırım renk olarak bana uygun sadece :)

      Sil
  4. Güzel de dikmişsin Yakışmış da.

    YanıtlaSil
  5. çok iyi durmuş bencede dikiş perinize bir an önce kavuşursunuz inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok mersi, inşallah bir şevk gelecek bakalım :)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, rengi doğru tutturmuşum demek ki. Hemen bu renk bir trikoyla denemeli aynısını :)

      Sil
  7. çok güzel olmuş elinize sağlık benimde diktiklerimi görmek isterseniz bloğuma beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooooo son yayınlarınıza hızlıca baktım siz tam dantelciymişsiniz! Çok da güzel işleriniz var takip ederim tabii ki. Teşekkürler yorum ve beğeniniz için :)

      Sil
  8. Bence çok yakışmış size.Etekle denerseniz daha da güzel durur bence. Dikiş perin umarım bu hafta sonu gelir de bizde neler yaptığına bakarız ;)

    YanıtlaSil
  9. Neden bu güzel bluza haksızlık ediyorsunuz? Rengi teninize, modelide incecik vücudunuza çok yakışmış. Bence bir daha düşünün derim.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,
    Neden beğenmediniz bilmiyorum ama bluz gayet başarılı olmuş size de yakışmış. Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerle...
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
  11. Cok tesekkurler guzel katkilariniz icin, bluzla ve durusuyla ilgili bir sorunum yok zaten. Ben dantel kullanmayi ssevmiyorum sadece :)

    YanıtlaSil