2 Ocak 2014 Perşembe

çizgili şifon bluz

Merhaba;
Şifon benim dikmekten çok da hoşlanmadığım bir kumaş türü. Sentetik karışımlı olmayan şifon bulmak çok zor çünkü. Şimdilerde kumaşa dokunarak ayırt edebiliyorum epeyce ama ilk aldığım kumaşlarda çok yanıldıklarım olmuştur. Diktikten sonra fark ettiklerim çöp oldular çoktan. Henüz dikilmeyenler de bekliyor kaderini, belki bir detay olurlar, bir aksesuar olurlar bilmiyorum.



Bu da bir sonbahar şifonu, kahve-sarı geçişli rengi ve yaprak desenleri bana o hissi veriyor. Yarasa kollu, oldukça sade bir model. Önü kısa arkasını uzun yapmıştım önce ama sevmedim duruşunu, ek yapıp uzattım ön parçaları da. Ben genellikle pantolonun içine alarak kullandığım için zaten görünmüyor ek. 
 
Kol boyu truakar, arka ortaya dikiş istemedim o yüzden kol boyu kumaşın eni nispetinde oldu.

 
Yakayı ön ve arkaya hafif büzgüler vererek daralttım. Biyeyle çevirdim.

 

Düğme dikip karşısına da ilik açtığımız yerin bir adı var mı bilmiyorum, oraya çift taraflı yapışkan ince tela yapıştırdım. 

 
Kol ağzına yakaya yaptığım gibi biye çevirdim. Kolu  büzgü yerine minik pilelerle yedirdim.

 


Dikiş periniz yanınızda olsun!Sevgiler :)
Posted by Picasa

10 yorum:

  1. Bu tür kumaşlar çok zorlar gerçekten ama çok güzel üstesinden gelmişsiniz.Çok hoş bi model olmuş güle güle giyin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, şifonda mümkün olduğunca az detay işi kolaylaştırıyor kesinlikle :)

      Sil
  2. ÇOK GZEL OLMUŞ ELİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  3. evet şifon dikişi çok zor gerçekten. ben tavsiye üzerine dikerken altına gazete kağıdı koyup dikmiştim, ilk ve son oldu zaten :) ellerinize sağlık bluz süper görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun, şifonun dikiş zorluğundan ziyade kumaş kalitesi beni uzaklaştırıyor aslında. Pamuklu dokuma şifon bulmak çok zor. Genellikle polyester ağırlıklı. Ben de o sentetik kumaşlara verdiğim emeğe acıyorum aslında. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  4. Çok güzel olmuş. Ben hala şifon kumaş kullanmaya çekiniyorum. Kaydırmadan nasıl dikebiliyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar az sentetik o kadar rahat dikiş dersem kendimi çok tekrar etmiş olur muyum? Az ve düz dikişlik işlerde kullanmak da diğer kolaylama şekli. Ben bir de iğneleyerek dikiyorum hep. Biçerken de iğneliyorum kumaşı zemine. Şifon hakkında bildiklerim sanırım bu kadar :)

      Sil
  5. Kemerli halini daha bir beğendim.Çok şık ellerine sağlık.Şifon gerçekten zor ama baharda,yazda hem şık hem rahat oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizinle aynı fikirdeyim. Teşekkür ederim ayrıca :)

      Sil