29 Ocak 2014 Çarşamba

kemik düğmeleri ojeyle boyadım, bence oldu :)

     
       Merhaba, ben geldim. İyi miyiz kıymetli okur? Bu aralar ofisimizde normalin üzerinde bir yoğunluk yaşıyoruz, dolayısıyla eve yorulmuş bir halde gelip serilip kalıyorum ama  iyiyim çok şükür :)

       Yaklaşık 1 ay önce diktiğim bu bluzu paylaşmak da bugüne kadar sarktı.  Bluzun ipek kumaşını çok çok ama cidden çok beğenerek almıştım, o yüzden acayip özene bezene gittim her adımında. Nasıl bir özenmek ama; teyel almalar, her detayı işaretlemeler, toplu iğneleri bile yeni paket açtım ki kumaş zedelenmesin diye ...
       Tabi siz fotoğraflara bir göz attınız bu cümleden sonra; neresinde ne detay var ki anlamak için lakin göremediniz?! Çünkü yok... Detay falan kalmadı!
      Uzun zamandır beğendiğim  2010 eylül sayısı Burda dergisinden 103 numaralı modeli çalıştım. Her şeyine o kadar özenmeme rağmen her nedense kalıp üzerinde ölçme yapmadım ki gözüme küçükçe göründüğü halde. Böylece planladığımdan farklı oldu bitmişi. Aklınızda olsun kalıp çok dar, en az 2 beden büyük çalışmak lazım galiba. Kolları dikmeden küçük kaldığını fark edince, komple söküp bu sadeleştirilmiş hale getirdim. İlk diktiğim robadan büzgülü, yüksekçe hakim yakalı bişeydi, olamayacağını anlayınca,  yakayla falan hiç uğraşmadım, pervazla çevirip bıraktım artık.





   Robada kalması gereken yer, omuza kadar çıkınca desenler de yükseldi haliyle. İyi ki boyunu uzun tutmuşum, hayal ettiğimle alakası kalmasa da bir bluz haline gelmiş oldu. Neye niyet, neye kısmet.... Dikişin de nasıl hayatın içinde bir uğraş olduğu ana fikrini çıkarabilir miyim buradan? Evet, ben çıkardım bile :)
      


  Neyse dağılmasın konu; kol manşetlerinde 3er düğme olacaktı, başlık sebebim olan ojeyle boyadığım düğmelerle. Lakin hak etmediği için yapmadım!. Böyle de sinir olabilirim diktiğim şeye bile,  hak etmediği için düğmeleri eksik kalan kol manşetinin dramı.... :))









  Kol yırtmaçlarına, biyeyi diktikten sonra, üst kısımı fotoğraftaki gibi üçgen bir parça oluşacak şekilde dikiyorum içten. Ön yüzün görüntüsü böyle daha güzel oluyor bana göre. Koca bluz için söylenebilecek işe yarar tek cümle bu olsun :)


Yazımı bitirdikten sonra şöyle bir okudum da bir yerde bir bozukluk var ama zihnen o kadar yorgunum ki bulamadım nereden olduğunu. Sürç-i lisanım affola diyeyim :)

Dikiş periniz yanınızda olsun! Sevgiler :)

4 yorum:

  1. Deseni harikaymış, bir de kırmızının tonu. Eline sağlık ama üstünde fotograf lazım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, beni de o kırmızılar cezbetti zaten :)

      Sil
  2. Uzerinizde gorseydik, sade ve guzel duracaktir bence, belki detay gerekmiyordu bu kumasa?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız kesinlikle, detay istemeyen hatta boydan, dümdüz, düşük kollu bir elbise için desen çok daha uygundu. Kısmetinde bu varmış :)

      Sil