8 Ocak 2014 Çarşamba

lacivert- beyaz renklere sahip bir takım olsaydı tutabilirdim :)


Merhaba;
Tül üzerine baskı çiçek desenli bu kumaşımı da diktim. Bir kumaş daha eksildi. Kumaşlarım bitmeden yenisini almama diyetime sadığım hala, kendimle gurur duyuyorum :)




Reglan kollu bir bluz. Oldukça çok sayıda burda dergim olmasına rağmen büyük beden olmayan reglan kol kalıbı bulamadım. Çok eskilerden,  42 beden kalıbı dikiş paysız biçtim mecburen.


Kol boyu, dirsek üzerinde, karşılıklı pile ile kol ağzını daralttım.

 
Bedeni pamuklu kumaşla astarladım.




Tül kumaşla astar kumaşını birlikte diktim. Arkadan birit ilikle kapanan bir açıklık verdim.
 

penslerde de iki kumaşı birlikte diktim.

 

Lacivert gömlek yakası yapmayı düşündüm ama aynı ton, uygun bir kumaşım yokmuş, yapmadım. Bulursam daha sonra ekleyebilirim belki. Şimdilik sıfır yaka olarak kalsın.
 

Mantoda işlem tamam, fotoğraflanmayı bekliyor. Bilginize :)

Dikiş periniz yanınızda olsun!

Posted by Picasa

10 yorum:

  1. Çok güzel olmuş kolların astarsız olması ayrı bir hava vermiş güle güle giyin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, havalar biraz ısınsın hemen giyerim ben bunu :)

      Sil
  2. süper görünüyor!!! ben evdeki kumaş yığınını bugün bitirmeye kalksam en az 2 yıl hiçbir şey almamam gerekir :/ ne yapmalı bilmem... daha manto için kumaş alınacak üstelik! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sormayın, bende bir de annemin sandığından benim dikiş odama doğru bir kumaş yolumuz var :) Ciddi anlamda azaltmadan yenisini almamaya kararlıyım, bakalım ne kadar başarırım :)

      Sil
  3. Bende kumaş almayacağım artık diye her seferinde kendime söz veriyorum. Ancak tutamıyorum. Gardroplara sığmamaya başladı. Bluz nefis olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, kumaşçılardan uzak durmaktan başka yolu yok Türkan Hanım. Girip de boş çıkmak mümkün değil çünkü. Benim perhizim de bu konuda :)

      Sil
  4. 2009 /02 sayısında mevcut model vardı reglan kollu elbise .zor olmuştur ayarlaman :(biçki dikesin .reglan kolları 1 beden küçük çalışıyorum

    bu kumaşın aynısından bende de var ,kara karar düşünüyordum ne yapabilirim diye ,dün elime geçti ,çok sagol bu model çok makbule geçti :)

    güle güle kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bol bol bi bluz oldu evet :) Kumaşı da düz kolsuz elbise yaparım diye almıştım, kısmetinde bluz olmak olmak varmış. Yakıştı ama bluza, pişman değilim :)

      Sil