13 Ocak 2014 Pazartesi

Monto dikişi: işlem tamam! :)


   
Dikisdersi Çiğdem hanımın etkinliği sayesinde 2. mantomu diktim. Gururluyum :)
Hatta Çiğdem Hanım detayları paylaştığı ve biz katılımcıların da paylaşım yapabileceği bir blog açtı. Yine çok işimize yarayacak püf noktalarıyla dolu bir blog oldu. 
Ben, malumunuz üzere dikiş esnasında fotoğraflama özürlü olduğumdan, yeni bloğa katkı sağlayabileceğim durum olmadı maalesef. Hatta bundan önce bir ceket diktim ve çok kararlı bir şekilde fotoğrafladım da. Ceket bitip çektiklerimi de pcye yükleyince gördüm ki sadece ilk aşamada, 2. kumaş katlarına çizgileri aktarırken çektiğim fotoğrafllar işe yarar ve anlaşılır durumda. Diğerlerinin ben bile anlamadım neresine ne yaparken çektiğimi. Üstelik beni çok yavaşlattığı için tekrar denerim diye bir söz vermiyorum. Ben bitmiş hallerini fotoğraflayayım arada kendi öğrendiklerimi de yazıyla paylaşayım sizlerle.


Geçelim mi mantoya?


Tercihim, daha önce belirttiğim gibi 2006 kasım burda dergisinden 108 numaralı model. Bendeki Burdada yakası da kürklü, zaten bana cazip kılan kısım o oldu. Kol ağzına kürk çalışmadım.


Kullandığım suni kürk, gerçeğine çok yakın görünümde. Fotoğraflarda kötü peluş gibi duruyor ama modelimi seçmemin en önemli etkeni önce bu kürkü çok beğenerek almış olmamdı, kumaşı falan ona göre aldım sonradan.


Yakanın kürksüz, kendi duruşu, klasik erkek yaka. Ben üstten dikişi sevmediğim için bu yakada da kullanmadım üst dikiş. 


Kol ağızlarında yırtmaçlar var. İlik açmadım, düğmeleri doğrudan üzerine diktim.


Mantoyu tek kareye sığdıramadım :) ben de 2 fotoğrafı yanyana ekledim beyniniz onu birleştirir isterseniz :)


 Yakanın arkadan görüntüsü yukarıda;


Ben vatka kullanmıyorum, kendi omuzlarım bana yetiyor. Mankenin omuzları benden dar olduğu için onun üzerine giydirince besleme gibi durması o sebepten :)


İlikleri, parçalı ilik yaptım ama kumaş kalın olunca çok iyi oldu diyemem. Astar için kahverengi ipek-saten astar kullandım. Kolları astarlama bittikten sonra elimde bastırıp, astarını da üzerine tutturdum. 

Artan kumaştan da bir yelek yaptım içine, detayları yakında gelir. Fotoğrafları hazır. 

Eksikleri, hataları olsa da kendi diktiğim mantoyu çıkarken hissettiğim özgüven başka bişeyde yok. Ben bu işi seviyorum dostum! :) 


Dikiş periniz yanınızda olsun! Sevgiler :)

34 yorum:

  1. 10 numara 5 yıldız bir iş olmuş harika bayıldım. Ancak Çiğdem hanımın açtığı şu yeni bloga girebilmek için bana davet gelmedi. O yüzden giremiyorum. Bende bitirdim ve az önce paylaştım. Ellerinize sağlık sizinki tam bir manto olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa Mail falan mı atsanız ki Çiğdem Hanıma? Çok güzel anlatmış yine çünkü kaçırmamak lazım. Beğenmenize sevindim teşekkürler :) şimdi bakmaya başlayacağım bloglara :)

      Sil
  2. yıldızlı afferim :))) ne kadar şık bişey olmuş ellerine ağlık canım güle güle giy:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oley! hem de yıldızlı! çok teşekkürler :))

      Sil
  3. Bravo çok iyi bir çalışma olmuş. İnsanın kendi diktiği şeyi giymesi hele bide "olamaz bu hazır gibi" yorumlar gelince o özgüvenin tavan yapmasına bende bayılıyorum. Dikiş bilmek bir ayrıcalık diyorum. Çok mu havalandım ne? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, "ben diktim" derken o burun da hafifçe yukarı kalkıyor ama pek güzel :)

      Sil
  4. Harika olmuş ellerine sağlık İçine yelek dikme fikrine bayıldım :)))) Hemen aklıma çok şık kombinler birbiri ardına gelmeye başladı :)) bende mantomu bitirdim ama fotolayamadım henüz :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, düğmeleri açıkken içinden aynı kumaşla yelek görüntüsü maskülen bir form veriyor. Ütülü bir kumaş pantolon ve makosen ayakkabılarla duruşu seviyorum, evet :)

      Sil
  5. Ooo süper olmuş! Ellerine sağlık ve iyi günlerde giy. Çiğdemciğim sayesinde birer mantomuz daha oldu durduk yere:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin aşamaları da hep takip ettim Nurten Hanımcım, ne güzel anlattınız ellerinize sağlık. Yaşasın manto kardeşliği :))
      Beğenmenize de çok sevindim, teşekkürler :)

      Sil
  6. şaka mı bu yaaa hazırı yanında halt etmiş. nasıl güzel dikmişsiniz böyle, elinize sağlık. İnşallah bende bu seviyeye gelebilirim dikişte zira şuan diktiklerim pek bi uyduruk kaldı bunun yanında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla bakıyorum sizinkiler de öyle uyduruk falan değil çok güzel işleriniz var, kendinize haksızlık etmeyin Hande Hanım! Ayrıca hazırı halt etmiş bence de :)) çok teşekkürler :)

      Sil
    2. katılıyorum kendi diktiğin gibisi yok :)

      Sil
  7. çook güzel super olmuş, darısı bize hadi bakalım. güle güle giyinin. :=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, aslında oldukça kolay bir model seçtim, kumaş güzel kaldırdı. Havalı bir mantom oldu. Hadi bekliyorum sizinkini de! :)

      Sil
  8. Bencede süper olmuş, güzel günlerde giyin... Sevgimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, inşallah güzel günler olsun hepimize de giyinelim :)

      Sil
  9. harika olmuş ...samimiyetle söylüyorum ...

    güle güle kullan darısı bu hafta benim başıma:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, uzmandan da onay aldım ya tamamdır bu iş :))

      Sil
  10. Gerçekten harika olmuş, ellerine sağlık hayranım diktiklerine. Böyle görünce, ilk elimizdeki kumaş halleri sonra da böyle bitmişi üzerimize geçirinceki hali...
    Yetenek, sabır, hayal gücü ve azim işi bu yaptıklarımız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya! o bitmiş haliyle ayna karşısına geçince yaşadığım haz; gerçekten paha biçilemez, teşekkürler :)

      Sil
  11. Hazırları bırakın sizin yaptığınız süper olmuş! Ellerinize sağlık. Bende bitirebilseydim keşke...Ama zimliyim :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biter biter, benimkiler 2 gün içinde biterse bitiyor. Hafta içi hiç dokunamıyorum ve diğer hafta sonuna sarkmışsa o artık bitmiyor. Nasıl garip bir sabır anlayışım varsa anlamadım ben de :)

      Sil
  12. Ellerinize sağlık çoook güzel olmuş.Şu an üşüyorum ve mantonuz gözüme sıcacık göründü...sanırım bunun balıksırtı görüntüsüyle ilgisi var.Balıksırtı en çok manto ve kabanlara yakışıyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, tok duruşlu bir kumaş olduğundan herhalde ben de öyle düşünüyorum. Ya da siz ve ben biraz klasikciyiz :))

      Sil
  13. harika görünüyor! ben daha başlayamadım kendi yoğunluğumdan :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlayın ama hadi! bekliyorum merakla :) ben geç kaldım diye düşünüyordum o yüzden acele acele fotoğrafladım. Hafta sonu, içini dışını daha güzel fotoğraflarsam yelekle birlikte yayınlarım artık. Beğeni için de teşekkürler bu arada :)

      Sil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Aaaaa. Benim kumaşımın aynısı. Ama modeli çok farklı. Bitti sayılır ama bazı değişiklikler yapmak için bekliyor. Bu etkinliğin en güzel yanı bu. Herkes kendi yorumunu katıryor. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, size de kolay gelsin :) Ben de kumaşımı çok severek almıştım, aynı keyifle de diktim, parça ilikler dışında zorlamadı beni. Yeleğin iliklerini makinede yaptım o yüzden.

      Sil
  16. Güle güle kullanın harika olmuş.sibel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok geç kalan teşekkürümü kabul edin lütfen Sibel hanım :)

      Sil
  17. Trençkot yayınında kalıbı görmeye buraya ışınlandım; ) harika bir kalıp fazlasıyla harika olmuş, ben de kürk detayları çok seviyorum. Geç olsa modeli görmek güzel, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) tekrar teşekkürler. O kürkün hatırına dikmiştim bu modeli yalnız acemi şansı da varmıs bu mantoyu dikerken :)

      Sil